Atsakymas:
Dabar galiojantys įstatymai, priešingai nei ankstesnis Santuokos ir Šeimos kodeksas, nenustato konkrečių vaikų išlaikymo dydžių. Kiekvienu konkrečiu atveju, tėvams tarpusavyje nesusitarus arba nevykdant susitarimo, tai sprendžia teismas.

Įstatymas nustato, kad išlaikymo dydis turi būti proporcingas nepilnamečių vaikų poreikiams bei jų tėvų turtinei padėčiai ir užtikrinti būtinas vaikui vystytis sąlygas. Teismas, priteisdamas išlaikymą dviem ar daugiau vaikų, turi nustatyti tokį išlaikymo dydį, kuris būtų pakankamas tenkinti bent minimalius visų vaikų poreikius.

Taigi, alimentų suma išties labai priklausys nuo Jūsų pajamų. Jei turite pastovias pajamas, pvz. darbo užmokestį, tikėtina, kad alimentai bus priteisti kas mėnesį mokamų išmokų forma, kurios savo ruožtu bus išskaičiuojamos iš Jūsų darbo užmokesčio. Jei pastovių pajamų nėra, tai teismas gali priteisti konkrečią pinigų sumą vaikams arba priteisti tam tikrą daiktą.

Alimentus turėsite mokėti tik nuo to laiko, kai atsiranda teisė į išlaikymą, t.y. nuo to momento kai išsiskirsite su sugyventine ir nustosite išlaikyti savo vaikus.

Pateikta informacija yra bendro pobūdžio, ja neturi būti remiamasi kaip galutine teisine nuomone, oficialia konsultacija ar patarimu. Už straipsnių, komentarų, konsultacijų panaudojimą atsakingas pats paslaugos vartotojas.