"Pirma reikia susipažinti su esama situacija, o jau tada galėsiu pasakyti, kokių darbų pirmiausia imsimės", - mįslingai kalbėjo jaunasis prokuratūros vadovas. Jo teigimu, bylas dėl statybų Kuršių nerijoje ir Palangoje teismai jau nagrinėja, kai kurios jų yra laimėtos, todėl papildomų priemonių imtis nėra reikalo.

Pasak generalinio prokuroro Algimanto Valantino, G.Danėlius yra jaunas, tačiau patyręs prokuroras: "Pagal amžių tai jaunas žmogus, tačiau jo profesinė patirtis yra didelė. Pritariu, kad prokurorai nėra statybų prievaizdai. Mes esame tik paskutinė institucija, kuri gali kreiptis į teismą dėl vienokių ar kitokių pažeidimų. Iki prokurorų statybų procesą kontroliuoja daug svarbių inspekcijų ir tarnybų. Šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra atlieka tyrimą dėl atskirų asmenų galbūt neteisėtų veiksmų išduodant statybų leidimus ar tvirtinant projektus. Kol vyksta tyrimas, jo eigos komentuoti negaliu."

A.Valantinas pridūrė, kad faktas, jog šis prokuroras neturi nieko bendra su uostamiesčiu, buvo viena pagrindinių priežasčių skirti jį į šias pareigas. Dirbdamas Vilniaus apygardos prokuratūroje G.Danėlius palaikė kaltinimą buvusio sveikatos apsaugos ministro Konstantino Romualdo Dobrovolskio skandalingo rentgeno aparato pirkimo byloje, taip pat už areštantų išnaudojimą nuteisto buvusio Vilniaus policijos vadovo Eriko Kaliačiaus byloje.

G.Danėlius taip pat kontroliavo STT tyrimą, kuriame tarpininkavimu kyšininkaujant įtariamas Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorius Darius Šaluga. Ši baudžiamoji byla pernai gruodį pasiekė teismą.

Naujasis prokuroras pakeitė praėjusių metų spalį iš apylinkės vyriausiojo prokuroro pareigų atsistatydinusį Stanislovą Stulpiną, kuris yra įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir kelių įmonių turto iššvaistymu.

S.Stulpinas labiausiai pagarsėjo, kai jo vadovaujama prokuratūra pareiškė įtarimus Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorei Rūtai Baškytei. Vėliau buvo pripažinta, kad įtarimams nebuvo pagrindo, o S.Stulpinas pažeidė Prokurorų etikos kodeksą.