Parodoje iš viso dalyvavo 55 firmos iš Lietuvos, Latvijos, Suomijos ir Rusijos. Dalyvių stenduose buvo eksponuojama naujausia parduotuvių, viešbučių, restoranų įranga, kasos aparatai ir atsiskaitymo sistemos, apšvietimo ir įgarsinimo technika, patalpų priežiūros priemonės ir technika, stalo serviravimo priemonės ir indai, lošimo aparatai, o gastronomijos temoje - kava, arbata, vynas, prieskoniai, kepiniai.

Eksponentai savo stenduose parodos lankytojams "gyvai" demonstravo moderniausios įrangos galimybes, todėl nuolat buvo verdama, kepama ir degustuojama. Kavą ir arbatą pristatančios firmos lankytojus vaišino įvairiomis savo produkcijos rūšimis.

Kartu su paroda baigėsi ir antrasis Lietuvos kavos čempionatas, kurio organizatoriai - Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, "Litexpo", UAB "Ipala" ir UAB "Kavinukas". Čempionatas vyko dvi dienas, o paskutiniąją dieną dar buvo renkama populiariausia renginio kava ir Lietuvos baro metų kava. Šio konkurso organizatorius - žurnalas "Geras skonis".

Vertinimo komisija daugiausia balų ir pirmąją vietą paskyrė Sauliui Unčiuriui - restorano "Pomodoro", įsikūrusio "Akropolyje", Vilniuje, barmenui. S. Unčiurį Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija apdovanojo auksine kavos čempionato taure, diplomu, 3000 litų pinigine premija ir daugybe kitų prizų.

Antroji vieta atiteko Evaldui Jurkštai - "Radisson SAS Astorija" (Vilnius) barmenui. Trečioji vieta buvo paskirta Tomui Pagrandžiui - retorano "Pompėja" (Kaunas) barmenui.

Visiems trims nugalėtojams buvo įteikti "La Cimballi" diplomai, leidžiantys barmenams dirbti visose Europos kavinėse ir baruose, kuriuose yra "La Cimballi" kavos aparatai.

Lietuvos kavos čempionate taip pat buvo išrinktas geriausiai espresso kavą ruošiantis barmenas. Espresso čempionu tapo Gediminas Stankevičius - restorano "Holiday Inn" (Vilnius) barmenas.

Geriausiai cappuccino kavą ruošiančiu barmenu buvo pripažintas čempionato nugalėtojas Saulius Unčiuris. Už cappuccino čempiono titulą jis pelnė UAB "Mineraliniai vandenys" prizą. "Čili" picerijos (Vilnius) barmenė Liudmila Baranauskaitė buvo pripažinta geriausiai suplakanti kavos kokteilį.

Šeštadienį baigiantis parodai paaiškėjo ir populiariausia renginio kava bei Lietuvos baro metų kava.

Ir ateityje Lietuvos kavos čempionatas vyks kas dveji metai. Yra planų surengti Pabaltijo šalių kavos čempionatą, nes nei Estijoje, nei Latvijoje jie nevyksta. Tuo tarpu Europos ir Pasaulio kavos čempionatai organizuojami kasmet ir yra labai populiarūs. Dalyvauti juose Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija ateityje planuoja siųsti ir mūsų šalies čempionato nugalėtojus.

"Litexpo" spaudos centro dar negalutiniais duomenimis, parodą ir čempionatą aplankė daugiau kaip 11 tūkst. žmonių.