„Aukcionas puikiai pavyko. Surinkta apie 4 tūkst. litų, todėl labai džiaugiamės pirmojo tokio aukciono sėkme, kuris tikiuosi taps tradiciniu. Galbūt surengsime jį net kelis kartus per metus“, - aukciono sėkme džiaugėsi NMDA prezidentas Seržas Gandžumianas.

Apie pusantros valandos trukusį aukcioną organizatoriai nusprendė nutraukti, kadangi jis pernelyg užsitęsė. Todėl nepavyko parduoti visų dizainerių gerumo akcijai padovanotų daiktų. Iš 39 aukcionui pasiūlytų dizainerių kūrinių per pusantros valandos buvo įsigytas 21 darbas.

Keliolika garsių ir tokioms akcijoms neabejingų dizainerių aukcionui paruošė autorinius darbus – originalius šalius, sages, kaklaraiščius, rankines, drabužius, studijų eskizus, fotografijas, papuošalus bei kitus kūrinius, dėl kurių ir varžėsi kukliai susirinkusi, bet smagiai nusiteikusi kompanija.

Labiausiai aukciono dalyvės konkuravo dėl vienetinių dizainerių kurtų papuošalų ir aksesuarų. Brangiausiu aukciono pirkiniu tapo dizainerės Lauros Dailidėnienės sukurtos pirštinės – už jas nepagailėta 320 litų. Vos 50 litų mažiau pasiūlyta už stiklinę L. Dailidėnienės sumanytą papuošalų skrynelę.

Vieną elegantiškiausių ir preciziškiausių aukciono darbų – dizainerės Jolantos Vazalinskienės sukurtą skrybėlaitę – gerumo akcijos dalyvė įsigijo už 290 litų.

Seimo nario Kęstučio Daukšio gyvenimo draugė Eirida Bružienė, aukciono pradžioje nusižiūrėjusi dizainerės Jurgitos Januškevičiūtės–Žiugždienės megztą haki spalvos šaliką, įsigijo puošnų ir šiltą aksesuarą už 260 litų.

Gerumo akcijoje sudalyvavusi J. Januškevičiūtė–Žiugždienė namo taip pat grįžo ne tuščiomis – už 170 litų dizainerė įsigijo Eglės Modzeliauskienės stilizuotą rankinę.

„Gerumo akcija siekiame pagelbėti tiems, kam labai reikia paramos. Norime padėti centrui įsirengti avarinį išėjimą, kurio ten iš viso nėra, taip pat įsigyti kompiuterį ir automobilį, prisidėti prie logopedo, kurio vaikams labai reikia, nes jų kalba skurdi ir netaisyklinga, atlyginimo“, – kur ketinama panaudoti surinktas lėšas pasakojo NMDA prezidentas.

Prieš 10 metų įkurtame centre „Nendrė“ globojamiems vaikai iš socialiai remtinų nepilnų, daugiavaikių ir rizikos grupės šeimų. Vienišoms, skurdžiai gyvenančioms mamoms teikiami patarimai socialiniais klausimais bei sudaromos sąlygos įgyti išsilavinimą ir profesiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją