Karališkasis šuo Tailande išpopuliarėjo, kai šalies karalius Bhumibolas Adulyadejas papasakojo, kad priglaudė šį benamį. Šalyje jau parduota viena marškinėlių serija su garsiojo karališkojo augintinio atvaizdu. Naujieji marškinėliai bus raudonos, baltos, tamsiai mėlynos, juodos ir smėlio spalvos.

Jų galima bus įsigyti visose Tailando parduotuvėse, kur jie kainuos 500 batų (maždaug 35 litus). Dešimt proc. surinkto pelno atiteks karaliui, o iš likusių pinigų bus finansuojami karališki projektai.

Šiemet jau buvo išleista viena maždaug 250 tūkstančių sportinių marškinėlių serija. Po 300 batų kainuojantys marškinėliai greitai dingo iš parduotuvių lentynų, kai vasario mėnesį vietos laikraščiuose pasirodė jais pasipuošusio karaliaus nuotraukos.

Tailando karalius yra neabejingas šunims, todėl praėjusį gruodį, sakydamas metinę kalbą, jis papasakojo savo augintinio istoriją ir paragino švelniau elgtis su benamiais gyvūnais. Tuo tarpu Bankoko valdžia nusprendė sumažinti benamių šunų armiją mieste ir pradėjo kalbėti apie jų sterilizaciją.