"Deja, ferma, kuri tiekia ekologiškai švarius kalakutus buvo neseniai infekuota paukščių gripo virusu, ir paukščiai, skirti "Waitrose" tinklui, buvo išpjauti prevenciniais sumetimais", - rašoma spaudos pranešime. "Waitrose" vadovybė paaiškino nelinkusi pirkti trūkstamą kiekį kalakutų turguje iš nepatikrintų tiekėjų. Tuo pačiu parduotuvė ir toliau siūlo savo pirkėjams įprastų kalakutų, išaugintų tradicinėmis technologijomis.

Tiems pirkėjams, kurie nesulaukė užsakytų ekologiškai saugių kalakutų, siūloma įsigyti įprastų ir, kaip kompensaciją, gauti dovanų 10 svarų sterlingų čekį.

"Mes buvome išties sujaudinti, kai dalis klientų grąžino mums šiuos čekius paprašydami perduoti lėšas ekologišką produkciją auginančiam ūkininkui ir jo šeimai - tai tikra gerumo akcija šiuo šventiniu laikotarpiu", - teigiama pranešime.

"Waitrose" tikisi, kad kitais metais ekologiškai švarių kalakutų tiekimas bus atnaujintas.

Kiek anksčiau šiais metais prieššventinį sezoną buvo aptemdęs dar vienas incidentas. Gruodžio pradžioje nepažįstami asmenys pavogė iš fermos netoli Okhemptono miesto Devonšyro grafystėje 350 baltų žąsų, o vėliau padegė paukštyną. Per gaisrą žuvo 800 paukščių.

Fermos savininkai planavo jau kitą dieną parduoti žąsis prekybos centrų tinklui "Sainsbury's", dabar jie bejoja, ar kada surizikuos vėl užveisti paukščius.