"Šį vakarą lietuviai kartu su visu krikščioniškuoju pasauliu švenčia Kristaus gimimą. Prie Kūčių stalo renkasi šeimos, kad pasikeistų gerumu, prisimintų iškeliavusius į Anapilį artimuosius, pasidalytų Kalėdaitį, pasidžiaugtų buvimu su artimaisiais.

Žinau, kad daugeliui šeimų Kūčių vakaras atneša ne tik džiaugsmą ir viltį, bet ir liūdesį bei ilgesį. Daugybė mūsų tautiečių svarbiausią metų šventę pasitinka tolimoje šalyje, tapusioje antrąja tėvyne, ir į tėvų namus gali sugrįžti tik mintimis", - sakoma prezidento sveikinime.

Pasak prezidento, jis ir pats yra patyręs tokius jausmus: "Žinau tokioje situacijoje esančio žmogaus mintis ir viltis. Žinau, kad gimtųjų namų ilgesys Šventų Kalėdų išvakarėse pajuntamas itin skaudžiai“.

"Bet žinau ir tai, kad viltys pildosi. Žinau, kad Lietuva, nors išgyvena tikrai daug rūpesčių ir vargų, jos žmonės tebesaugo savyje didelę dvasios stiprybę, darbštumą, didelę galią mylėti ir išlikti žmonėmis. Šių idealų ir vertybių palaikomi, tikrai galime kartu sukurti geresnę, teisingesnę, šviesesnę Lietuvą. Tokią, į kurią norės grįžti anksčiau ją palikusieji tautiečiai bei jų vaikai.

Todėl nuoširdžiai prašau: kad ir kaip toli nuo tėvynės šiandien esate, galvokite apie sugrįžimą. Saugokite lietuvybę ir perduokite ją savo vaikams. Kad ir kaip būtų sunku, atsiminkite: Lietuva - ne tik Jūsų tėvų ir senelių gimtinė, ne tik gimtosios kalbos ir savų tradicijų kraštas.

Lietuva - tai Jūsų dvasinės pilnatvės šalis, kurioje visada būsite labiausiai laukiami, labiausiai reikalingi ir brangūs", - sakė prezidentas, linkėdamas, kad visus, visuose pasaulio kampeliuose šiandien esančius lietuvius sietų šis tikėjimas ir pasitikėjimas, pranešė Prezidento spaudos tarnyba.