Liposomos, nanosferos ir nanokapsulės
- nuneša aktyviąsias medžiagas į pačius giliausius odos epidermio ir netgi dermos sluoksnius. Liposomos naudojamos tada, kai į kremo sudėtį įeina tirpios vandenyje aktyviosios medžiagos, o nanosferos ir nanokapsulės “perneša” riebaluose tirpstančias medžiagas.

Botoksas - dėl ypatybės visiškai atpalaiduoti raumenis, naudojamas poodinėms injekcijoms, kurios užkertą kelią raukšlėms atsirasti, tačiau norint palaikyti reikiamą efektą, procedūra kartojama kas 6-9 mėnesius.

Išrūgos - turi daug biologiškai aktyvių medžiagų, galinčių prasiskverbti į giluminius odos sluoksnius. Dažniausiai jos naudojamos norint sumažinti raukšles ir tepamos ant gerai nuvalytos odos prieš pasitepant kremu.

Keramidai- dedami į kremus norint sustiprinti odos ląsteles. Dėl to nuo odos paviršiaus išgaruoja gerokai mažiau drėgmės ir išvengiama raukšlių susidarymo.

Vitaminas C - visų pirma yra puikus antioksidantas, antra - jis gali paveikti giluminius odos sluoksnius, užtikrindamas kolageno gamybą.

Vitaminas A (retinolis) - būtinas intensyviam ląstelių atsinaujinimui ir kolageno gamybai, todėl tai yra vienas populiariausių kosmetikos priemonių, skirtų odos senėjimui sustabdyti, komponentų.

Vaisių rūgštys - padeda nuo odos nušveisti negyvas ląsteles, todėl jos gerina odos spalvą. Taip pat jos skatina natūralaus kolageno gamybą.

Dvidešimtmetei pakanka naudoti:

paprastus, odos tipą atitinkančius drėkinamuosius ir maitinamuosius kremus bei kaukes,

apsauginius kremus, saugančius odą nuo ultravioletinių spindulių ir laisvųjų radikalų poveikio,

sulaukus dvidešimt penkerių - lengvus želė ir vokų kremus.

Perkopus per trisdešimt:

dieninius ir naktinius kremus,

priemones, skirtas intensyvesnei odos priežiūrai,

galima pradėti naudotis priemonėmis nuo raukšlių,

stipresnes priemones odai aplink akis, išlyginančias jau esamas ir užkertančias kelią naujoms raukšlėms.

Po keturiasdešimties odos priežiūrai būtini:

kremai, didinantys odos gyvybinį aktyvumą ir pasižymintys odos patempiamuoju poveikiu,

dar aktyvesnės odos atstatomosios priemonės.

Sulaukus penkiasdešimties ir daugiau:

reikėtų ir toliau naudotis įprastiniais kremais, tinkančiais brandžiai odai. Po 50 metų pagrindinė odos priežiūros priemonė yra ne kremų naudojimas (tegul ir pačių brangiausių bei efektyviausių), o sveikas gyvenimo būdas.