Ekspertai teigia, kad oficialios programos versijos išleidimas be rimto darbo taisant klaidas savaime buvo klaida. Naująjį “Netscape” produktą peikia už tai, kad jis sumažina produktyvumą savo meniškomis apipavidalinimo priemonėmis. Taip pat erzina ir klaidos programiniuose koduose bei daugelio būtinų funkcijų nebuvimas. Be kitų trūkumų, “Netscape 6.0” programa nepatogi dirbant tik klaviatūra, ji lėtai įdiegiama, neintegruota su elektroninio pašto programa. Teigiama, kad kai kurios programinio kodo klaidos užsiliko dar nuo “Netscape 4” laikų.

“Netscape” produktų platinimo skyriaus direktorius Michaelas La Guardia gina savo kompanijos produktą: “Netscape 6” – tai didžiulis žingsnis į priekį vartojimo patogumo, įvairiausių standartų palaikymo bei vartotojo saugumo srityje. Mes gerokai padidinome papildomų funkcijų kiekį”.

Tačiau kai kurie vartotojai, netgi nelaikantys savęs ekspertais, pastebi, kad “Netscape 6” – neišbaigta programa. Kai kurie vietinių tinklų vartotojai teigia, kad “Netscape” nesugeba susiderinti su “proxy” tarnybinėmis stotimis ir paketų filtravimo įranga (“firewalls”).