„Microsoft“ gavo nemažai nusiskundimų iš vartotojų, kuriuose reikalaujama suderinti būsimą „Office“ paketą ir su „Windows 98/ME/NT“, tačiau tai greičiausiai nebus padaryta.

Tinklapis „BetaNews“ išspausdino straipsnį, kuriame cituojami „Microsoft“ programų bandytojai. Pasak jų, yra keletas priežasčių, dėl ko „Office 11“ nepalaikys „Windows 9x“ operacijų sistemos serijos. Tarp jų ir tai, kad „Windows“ 98 ir 98SE yra ganėtinai pasenusios“. Be to, „šios operacijų sistemos yra pakankamai nesaugios“.

Vartotojams, kurie prieš kurį laiką pirko „Windows 9x“ serijos produktus, „Microsoft“ tikrai nesakė, kad sistema yra pakankamai nesaugi.

Tačiau, „Microsoft“ panašius dalykus jau yra dariusi anksčiau. Pavyzdžiui, „Office XP“ paketas neveikia operacijų sistemoje „Windows 95“. Įdomiausia tai, kad atidarant šiuo paketu sukurtus dokumentus, nulūžta „Word 95“ programa, bei išmetamas pranešimas: „Ši programa atliko klaidingą operaciją ir bus uždaryta“.

Savo sprendimą dėl „Office 11“ ir senesnių „Windows“ sistemų „Microsoft“ motyvavo tuo, kad, nors dalis vartotojų lieka nepatenkinti, taip bus galima sukurti geresnį ir stabilesnį produktą.

Tai, žinoma, padės „Microsoft“ priversti nemažai „Windows“ savininkų, norinčių naudotis naujuoju paketu, atnaujinti programinę, o tuo pačiu ir techninę įrangą.