Tai grupės „Yva“ albumas, kuris šią savaitę turėjo išvysti dienos šviesą.

Praėjusį šeštadienį Natalija Zvonkė LTV šokių projekte pasirodė paskutinį kartą. Sušoko atsisveikinimo šokį ir pranešė į šou grįšianti kitą sezoną. Nors moteris neslėpė, kad šokti be galo patiko, tačiau ji per daug nesijaudina dėl to, jog kurį laiką teks pagyventi be šokių.

„Nuo nesėkmių ar nelaimingos meilės geriausiai gydo darbas. Šokiai man yra savotiška kankinanti meilė, kurią išgyventi, manau, puikiai padės visi tie darbai, kurių turiu iki kaklo“, - tikino N. Zvonkė ir atskleidė, jog net jei norėtų savo malonumui lankytis repeticijose, negalėtų dėl laiko trūkumo.

Ji prisipažino pagalvojusi, kad tapus trečiojo „Lietuvos šokių dešimtuko“ dalyve ją gali užgriūti kaltinimai nesant lygiaverte priešininke vos pradėjusiems šokti dalyviams, nes ilgiau treniruojasi.

„Aš į tai nekreipiu dėmesio. Tai kitų dalyvių problema, jei manęs bijos. Manau, nereikia baimintis, juk esu lygiai toks pat žmogutis kaip ir būsimieji dalyviai. Nesu profesionalė, man taip pat reikia daug mokytis, treniruotis. Be to, kas žino - vėl galiu susižeisti“, - karčiai suabejojo moteris.

Paklausta, kokį šokį mokytis buvo sunkiausia, atlikėja nė nesusimąsčiusi tarė: „Džaivą“. Tai greitas šokis, jam reikia ne tik judesius nušlifuoti, bet ir išlaikyti tempą, viską atlikti itin greitai ir tiksliai.

„Ir samba buvo sunkoka, tačiau mes ją įveikėm ir išmokom“, - pridūrė dainininkė.

Komentarai neskaudino

Šokių projekto komisija, kurios pirmininkas kandusis Jurijus Smoriginas, komentuodama šokėjų pasirodymus negaili aštrių pastabų. Mūsų pašnekovė tikino į komentarus skaudžiai nereagavusi:

„Po laidos, kurioje atsisveikinau su žiūrovais, mes su komisijos pirmininku Smoriginu susėdome ir labai draugiškai pasikalbėjome. Nepykstame vienas ant kito. Apskritai neimu visų pastabų, komentarų giliai į širdį. Žinoma, jei pastaba pagrįsta, protinga, pamokoma, atkreipiu dėmesį. Bet neįsileidžiu į save visų blogų žodžių“, - patikino Natalija.

Priešingai nei su komisija, su kitais projekto dalyviais santykiai susiklostė ne taip gerai.

„Buvo daug pavydo dėl įvairiausių dalykų. Vieni pyko, nes aš siuvuosi sukneles, o jie turi rengtis tas, kurias jiems duoda. Kiti buvo nepatenkinti dėl to, kad mes turime atskirą choreografą, o kitos poros turi dalytis ta pačia choreografų pora“, - prisiminė pašnekovė.

Nors dainininkė pagrindine pasitraukimo iš šou priežastimi įvardijo sveikatos problemas, anot jos, buvo ir kitų priežasčių. Pavyzdžiui, santykiai tarp dalyvių.

Dizainere netaps

Natalija yra pasiuvusi ne vieną sceninį kostiumą grupės „Yva“ pasirodymams, sukūrusi ne vieną porą originalių batų. Paklausta, ar kada neplanuoja savo kurtų drabužių pasiūlyti platesnei auditorijai, moteris kategoriškai tarė „ne“.

„Darau, tai, kas man patinka. Buvo metas, kai siuvau nemažai kostiumų grupei. Dabar tai daro dizaineriai ir siuvėjai. Aišku, būna atsižvelgiama į mano idėjas, bet pati neplanuoju pasinerti į drabužių dizainą“, - tikino moteris.

N. Zvonkė pati sau nesiuvo nė vienos suknelės, su kuria pasirodė šokių aikštelėje, tačiau idėjomis prie kostiumų kūrimo prisidėjo nemažai.

„Ne viena mano mintis buvo įgyvendinta kuriant kostiumus pasirodymams. Aš su dizaineriu pakalbėdavau, pasakydavau, ko noriu, jis tai padarydavo. Pavyzdžiui, šokti čia-čia pasirinkome dainą iš „Mulen Ružo“ garso takelio, todėl turėjau atrodyti kaip laisvo elgesio mergina. Nupiešiau, kaip įsivaizduoju suknelę, ir dizaineris mano idėją sėkmingai įgyvendino“,- prisiminė pašnekovė.

Svajoja pailsėti

Šiais metais Natalija nedingo iš žurnalų, laikraščių puslapių, televizorių ekranų. Apie ją sklido įvairiausi gandai.

„Buvo kalbama be galo daug. Iš pradžių lyg ir pakenčiama viskas buvo, bet vėliau situacija tapo nevaldoma. Visiškai nesvarbu, kalbėjau aš ar tylėjau, visi rašė ir kalbėjo apie mane. Jei būčiau paprastas žiūrovas ar skaitytojas, manau, apsivemčiau nuo Zvonkės“, - juokėsi moteris.

Ji abejojo, ar prie begalės paskalų prisidėjo net dviejų laidų, kuriose aptariami šviežiausi gandai, atsiradimas.

„Gandų buvo visada. Manau, viskas dėl to, kad dabar žmonės ne tik skaito bulvarinius laikraščius, žiūri laidas, bet ir patys parduoda skandalingą, dažnai netikrą informaciją apie žinomus žmones“, - N. Zvonkė mano, jog taip elgtis labai žema ir pigu.

Pašnekovė dažnai tampa „Dviračio šou“ reportažų heroje, bet sako nė kiek nepykstanti ant laidos kūrėjų: „Jei situacija buvo juokinga, jie labai šauniai ją padaro dar juokingesnę. Tikrai nepykstu ir pati juokiuosi iš to, kaip mane ten pamėgdžioja. Manau, viskas daroma gražiai ir nepiktai. Juk tai nėra rimta laida“.

Atlikėja, neseniai pasirodžiusi kaip vienos „Super LT“ laidos vedėja, sako, jog tėra laiko klausimas, kada ji ims nuolat vesti kokią televizijos laidą“ „Tereikia sulaukti pasiūlymo. Labai norėčiau tokios, kuri būtų juokinga, šmaikšti, atitinkanti mano gyvenimą.“.

Paprašyta įvertinti besibaigiančius metus, dainininkė juos pavadino blogais.

„Šiais metais man nutiko daugiau blogų nei gerų dalykų. Ir sveikata šlubuoja, ir „Šokių dešimtuko“ nebaigiau. Labai daug liko nebaigtų darbų“, - apgailestavo moteris.

Tačiau prisiminė ir šį tą gera: „Jau baigėme įrašinėti albumą, jis pasirodys šią savaitę. Labai juo džiaugiuosi, nes viskas buvo daroma taip, kad mums patiktų, o ne paskubomis kaip ankstesnis darbas.“

N. Zvonkė tikisi, kad kiti metai bus geresni nei šie. Ji turi nemažai planų, tikisi juos įgyvendinti.

„Manau, pavyks po Naujųjų pailsėti. Kitais metais turėtų pasirodyti duetų albumas, su vyru planuojame leistis į koncertinį turą po Lietuvą. Aišku, labai norėčiau pagaliau apželdinti namų aplinką, sutvarkyti darželius aplink namą, nes žinau, kad kai vėl pradėsiu šokti, to padaryti nebegalėsiu“, - atskleidė Natalija