Pasak organizatorių, pagrindinė projekto idėja – naujai pažvelgti į Kauną, atrasti ir užfiksuoti neįprastas, netikėtas, dažnai nepastebimas, bet savitas ir unikalias šio miesto puses. Ką šiame mieste vertina vietiniai gyventojai? Kokios Kauno vietos, žmonės, įvykiai jiems svarbūs? Kas šiame mieste jiems kelia gražiausius prisiminimus, priverčia nusišypsoti? Kas šio miesto gyventojams yra „Kauno stebuklai“?

Bendraudami su kauniečiais įvairiose aplinkose – darbo vietoje, kavinėje, gatvėje, kieme ar parduotuvėje – projekto dalyviai ieškos itin asmeniškų, privačių vietos „stebuklų“. Juk ne tik iš toli matoma Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčia ar atnaujintas Aleksoto tiltas yra kažkuo ypatingi. Tai gali būti emocija, asociacija, kvapas, įspūdis.

Pirmieji projekto „Kauno stebuklai“ rezultatai bus pristatyti jau gruodžio 7 d., penktadienį, 18.00 val. VDU klube „Sesija“ (S. Daukanto g. 27, Kaunas). Vėliau visi surinkti Kauno stebuklai (juos taip pat galima nominuoti internetiniame puslapyje www.culturalanimation.com/wonders-of-kaunas) bus išleisti atskiru leidiniu. Tai bus ne įprastas, turistams skirtas, o alternatyvus gidas po miestą, kuris leis pažinti Kauną tokį, kokį jį mato ir jaučia čia gyvenantys žmonės.

Iniciatyvos organizatorius – VDU Menų institutas. „Kauno stebuklai“ yra „Leonardo da Vinci“ remiamo projekto „ANIMATOR – praktinio kultūros animacijos mokymo ir perkvalifikavimo programa“ dalis.