Dizainerių Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševiakovaitės kostiumų kolekcijos visada žavi tobula nostalgija, romantika, lengvumu bei žaismingumu. Dizainerės kuria dviem kryptimis - tai patriotinė ir laisvalaikio „Li-ldentity“ linija bei elegantiška pret a porte de luxe „ToMaMe" linija. Naujausioje linijos „ToMaMe" kolekcijoje naudojami natūralūs audiniai: šilkas, šilkinis aksomas, viskozė. Drabužius puošia specialiai kurti audinio raštai, sujungiantys gėlių motyvus - gyvybės simbolius.

Pirmosios tematikos „Lt-Identity" trispalvėse (geltona, raudona, žalia) kolekcijose dizainerės lietuvišką tradiciją, mūsų tautos ir valstybės simbolius, tautinių drabužių raštus pateikia šiuolaikine forma, nevengia humoro ir suteikia jiems universalumo, patrauklumo bei šiuolaikiškumo. Tai ir trispalvės kojinės, ir marškinėliai su šuoliuojančiu Vyčiu ir t.t. Antroji stilistika - elegantiškoji ir prabanga dvelkianti pret a porte de luxe linija „ToMaMe", žavinti paslaptingumu, stilingumu, rafinuotumu, kokybe bei intelektualumu.

Kurdamos šią kolekciją, dizainerės Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė sujungė savo 10-ties metų patirtį, kūrybiškumą novatoriškumą ir estetinį minimalizmą. Linijos filosofija neturi amžiaus ribų - ji skirta stilingai, intelektualiai moteriai.

Jau dešimt metų kuriančių dizainerių „spektaklyje ant podiumo" neišvysime šabloniško, stereotipinio „madų demonstravimo". Kiekvienos naujos kolekcijos pristatymą dizainerės paverčia mini spektakliu, kuriame išryškina du kolekcijų personažus - rūbą (kostiumą) ir jį dėvintį (visados įsimintiną žmogų). Žiūrovą ir vertintoją nuolat provokuojančios dizainerės, pasitelkusios ironiją ir saviironiją, gal net nedidelę dozę farso, sugebės padaryti efektingą šou.

„Dešimt metų buvimas kartu - tai tarsi pažadas į ateitį nesiskirti dar artimiausius dešimt metų ir neprarasti kūrybinės ugnies. Pirmą kartą per dešimt metų mes rengiame atskirą savo, kaip kūrybinio dueto, kolekcijos pristatymą, o ne kolekciją kokio nors festivalio ar renginio rėmuose. Mums tai savotiškas debiutas ir kartu įprasminimas viso kūrybos dešimtmečio. Tai tarsi startas į naują pradžią", -tvirtina dizainerių duetas. Kūrybingosios Lietuvos dizainerės šiemet iš tiesų startavo ne tik su savarankiška kolekcija, bet ir su naujos kūrybinės studijos įkūrimu.

10 faktų, kuriuos reikia žinoti apie Jolantą ir Ievą

• 1997-aisiais pirmame mados festivalyje „In Vogue", pelnė pagrindinį festivalio prizą -Auksinę Sagą;

• 1998-aisiais antroji „In Vogue" Auksinė Saga;

• 1999 - stažuotė Paryžiuje, aukštosios mados namuose „Leconet Hemant";

• 2000-2005 - bendradarbiavimas su didžiausiomis Lietuvos lengvosios pramonės įmonėmis „Utenos trikotažas", „Rožė", „Klasikinė tekstilė", „ECG";

• 2003 - 2007 m. dalyvavimas madų festivalyje „Mados infekcijoje", pirmosios „Lt-Identity" tematika kolekcijos;

• 2004-aisiais dizainerės Lietuvą Europos Sąjungos šalių šventėje atstovavo Berlyne; Rotušėje pristatyta sukurta „Lt-Tapatybė“ kolekcija;

• 2005- mados festivaliui „Mados infekcija" sukurta pirmoji „ToMaMe" kolekcija, kuri pasižymėjo nauja pakraipa, elegantišku stiliumi;

• 2006 - aisiais mados festivalyje „Mados infekcija" kolekcija „Budėk"; Mindaugo karūnavimo dienos Užupyje renginyje, kolekcija „Moralist";

• 2007 -aisiais „Mados infekcijoje" dizainerių kolekcija „ Lt-Identity";

• Jolanta Rimkutė jau dešimt metų kuria scenos drabužius Lietuvos ir Latvijos teatrams, dirbdama kartu su tokiais režisieriais kaip Oskaras Koršunovas, Gintaras Varnas, Ramūnas Kaubrys, Jonas Vaitkus, Laria Zapia (Kroatija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją