J. Li Buvjė gimė 1929 metų liepos 28 dieną šeimoje, kuri galėjo didžiuotis savo protėviais prancūzais ir vadintis seniausiais amerikietiškos aristokratijos atstovais.

Tokiais kaip Vaderbildai, Rokfeleriai ar Diuponai. Tačiau tėvai išsiskyrė, ir mažosios Jackie bei jos sesers Li gyvenimas pasikeitė.

Tėvas jų nepaliko, jis mokėjo už vaikų auklėjimą brangiose mokyklose, pirko ponius, apdarus, kvepalus ir šiaip visokias smulkmenas. Motina greitai ištekėjo už Hiu Očinkloso, garantavusio ir jai, ir jos dukterims sotų gyvenimą.

Jacqueline pabaigė mokslus ir pradėjo savarankišką suaugusios moters gyvenimą. Dirbdama laikraštyje, Žaklina gaudavo 56 dolerius 27 centus kas savaitę, kartais šiek tiek pinigų duodavo motina, penkiasdešimt dolerių per mėnesį įteikdavo tėvas. Ji nuomojosi kambarį, važinėjo mažyčiu automobiliu ir buvo laikoma protinga, laisvamane ir nepriklausoma mergina.

Kurį laiką ji net buvo susižadėjusi su Johnu Gastedu. O paskui jos gyvenime pasirodė Johnas Fitzgerald Kennedy – jaunas, gražus, sėkmingas.

Politikas ir pleibojus, demokratų partijos viltis, kandidatas į senatorius. Kalbama, jų romanas prasidėjo ant sportinio Johno automobilio užpakalinės sėdynės, baigėsi taip pat automobilyje... Tiesa, ir automobilis, ir aplinkybės buvo visiškai kitos.

Ypatingos romantikos šiuose santykiuose nebuvo – Johnas pasipiršo Jacqueline... telegrafu, ir 1953 metų birželio 25 buvo oficialiai paskelbta apie senatoriaus D. F. Kennedy ir J. Li Buvjė sužadėtuves. Tų pat metų rugsėjo 12 dieną Očinklosų namie įvyko šventė, kurią visi laikraščiai vėliau pavadino „reikšmingiausiu metų įvykiu“. Jackie tapo Jacqueline Kennedy.

Medaus mėnesį jaunieji praleido Meksikoje, madingame Akapulko kurorte. Grįžus iš kelionės, energingas jaunasis senatorius visa galva pasinėrė į priešrinkiminę kovą, o Jackie ėmė įrenginėti pirmąjį judviejų namą Džordžstaune. Ir Jackie, ir Johnas labai norėjo turėti vaikų, bet... Neilgai trukus po vestuvių įvyko persileidimas.

Dabar, kai ji nešiojo po širdimi antrąjį vaiką, iš visų jėgų saugojo savo mažą paslaptį. Vis dėlto kūdikis mirė negimęs. O mylimo vyro nebuvo šalia. Kaip tai dažnai atsitikdavo sudėtingame jų vedybiniame gyvenime, Johnas linksminosi toli nuo žmonos su draugais, ir, beje, draugėmis.

Kennedy turėjo du vaikus: 1957 metais gimusi Caroline ir mažylis Johnas. Sūnus gimė jau Johnui tapus JAV prezidentu, 1961 metais. Trečiasis jų vaikas, Patrikas, išgyveno vos dvi dienas.

O paskui staiga pasaulis subyrėjo. 1963 metų lapkričio 22 dieną trisdešimt penktasis JAV prezidentas buvo nušautas. Jis mirė ant savo žmonos rankų, jos Chanel kostiumėlį užliedamas skaisčiai raudonu krauju.

Jacqueline būklė tomis minutėmis sunkiai nupasakojama žodžiais. Ji pati, be ašarų ir isterikų, organizavo laidotuves, rūpinosi ceremonija, dalyvavo atsisveikinimo pietuose ir vakarienėse, atsakė į visus užuojautos laiškus. Tuo laiku J. Kennedy amerikiečiams tapo sielvarto, vienišos motinystės ir dvasinio tyrumo simboliu. Kito jos žingsnio niekas nesuprato.

1968 metų spalio 7 dieną buvo oficialiai paskelbta apie J. Li Buvjė Kennedy ir Aristotelio-Sokrato Onassio vedybas. Šventoji Jackie nupuolė nuo kankinės pjedestalo, o juk jai tiesiog norėjosi ramybės, komforto ir tylos. Bet ir ši santuoka nepavyko. Pernelyg skirtingi jie buvo: rafinuota Jacqueline ir milijardierius-piratas be išsilavinimo. Bet skyryboms sutrukdė Onassio mirtis. Jacqueline antrą kartą tapo našle.

Ji kaltinama daug kuo: neištikimybe abiem vyrams, klasta ir nejausmingumu, išdidumu, snobizmu. Ar viskas iš tikro yra taip? Ir ar galima teisti moterį, kuri tiek kentėjo?

J. Li Buvjė Kennedy-Onassis mirė 1994 m. nuo vėžio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją