Čempionatas dvi dienas vyko Visagino pasieniečių mokykloje.

Antrąją vietą užėmė VSAT Varėnos rinktinės kinologai su tarnybiniais šunimis. Trečioji - Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komanda. Jos narys vyresnysis policininkas Arūnas Petrošius su vokiečių aviganiu Argo nugalėjo asmeninėje įskaitoje.

Antrąją vietą asmeninėje įskaitoje su vokiečių aviganiu Lariu užėmė VSAT Lazdijų rinktinės Kapčiamiesčio užkardos kinologų grupės vyresnysis pasienietis Kęstas Kočiūnas. Trečioji buvo VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Malkų įlankos kinologų grupės pasienietė Egidija Jurgaitytė su vokiečių aviganiu Aiko.

Čempionatas dvi dienas vyko Visagino pasieniečių mokykloje. Toks renginys, kai visos rungtys čempionate susijusios su narkotikų paieška, Lietuvoje vyko pirmą kartą, pabrėžiama Eltai perduotame VSAT pranešime.

Čempionate dalyvavo aštuonios pasieniečių komandos iš visų Lietuvos fizinę sieną saugančių VSAT rinktinių bei Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinės. Varžybose taip pat dalyvavo Policijos kinologijos biuro ir Šiaulių VPK komandos. Kiekvieną komandą sudarė 2 pareigūnai su tarnybiniais šunimis.

Buvo varžomasi šešiose rungtyse. Transporto priemonės atrankos varžybose viename iš eilėje stovinčių automobilių buvo paslėpti narkotikai. Juos aptikti šuo turėjo ne apieškodamas kiekvieną automobilį nuodugniai, o tik su kinologu praeidamas šalia jų eilės.

Transporto priemonių apieškojimo rungtyje šunys varžėsi aptinkant narkotikus automobiliuose. Keturkojai taip pat rungėsi aptikdami narkotikus uždarose patalpose - jose kažkur tarp daiktų ar baldų taip pat buvo paslėpta narkotikų.