Todėl apdovanojimų organizatorius, Lietuvos institutas, kviečia skaitytojus kartu stebėti tautiečių darbus ir kas mėnesį nuspręsti, kieno veikla labiausiai prisidėjo prie teigiamo Lietuvos įvaizdžio formavimo.

Kiekvieną mėnesį skaitytojų dėmesiui pateikiami kandidatai, kurie savo darbais garsina Lietuvą. Skaitytojai kviečiami balsuoti už tuos, kurių praeito mėnesio pasiekimai labiausiai nusipelno „LT tapatybės" titulo.

Balsavimui pasibaigus, portalo lankytojai su mėnesio nugalėtoju galės pabendrauti DELFI surengtos konferencijos metu.

Kitų metų pradžioje septynių mėnesių (birželio - gruodžio) laureatų kandidatūros bus pateiktos finaliniam portalo lankytojų balsavimui. DELFI skaitytojų išrinktas kandidatas automatiškai pateks į „LT tapatybė 2007" apdovanojimų finalą.

Vytautas A. Dambrava. Buvęs Lietuvos ambasadorius Ispanijoje, apdovanotas aukščiausiu tos valstybės apdovanojimu – Ispanijos karaliaus Carlos Juano Pirmojo paskirtu valstybės ordinu Didžiuoju kryžiumi už civilinius nuopelnus. 1999-aisiais, baigdamas savo dešimtį metų trukusią atstovavimo Lietuvai misiją Venesueloje, V. Dambrava buvo įvertintas ir aukščiausiu pastarosios valstybės garbės žymeniu „El Libertador“ – išlaisvintojo Simono Bolivaro „Gran Cordon“ pirmos klasės ordinu.

V. Dambrava nuo 1986-ųjų iki 2004-ųjų ėjo pareigas Lietuvos diplomatinėje tarnyboje Venesueloje ir Ispanijoje. Paskelbė šimtus straipsnių, išleido pora dešimčių knygų ispanų ir lietuvių kalbomis.



Marcelijus Martinaitis. Lietuvių poetas, vertėjas, Nacionalinės premijos laureatas gavo šių metų Baltijos Asamblėjos literatūros premiją. Už knygas „K. B. įtariamas“ bei „Tylintys tekstai: užrašai iš raudonojo sąsiuvinio, 1971–2001“ įvertinti lietuvių poetą nusprendė ekspertų komisija. Baltijos Asamblėjos apdovanojimai įsteigti siekiant skatinti literatūros, meno ir mokslo plėtojimą Baltijos šalyse, taip pat įvertinti žymiausius metų laimėjimus šiose srityse bei skleisti juos svetur.



Žydrūnas Savickas ir Vidas Blekaitis. Lietuvos atstovai tapo Vilniuje vykusio 11-ojo pasaulio galiūnų dvejetų čempionato nugalėtojais. Šiose pirmenybėse pirmą kartą triumfavo lietuviai. „Džiugu, kad nuo šiol Lietuvos vardas bus įrašytas pirmuoju visose svarbiausiose galiūnų varžybose“, - sakė Ž. Savickas.



Laura Dzelzytė. Londone gyvenanti ir konsultacijų bendrovei vadovaujanti 25 metų mergina pripažinta viena iš 35 įtakingiausių jaunų verslininkių. Taip ją įvertino tarptautinis žurnalas „World Business“ ir kompanija „Shell“. Verslo lietuvaitė ėmėsi sulaukusi vos 19 metų.

Dabar ji vadovauja pačios įkurtai konsultacijų bendrovei „Bloomicon“ ir Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungai. L. Dzelzytė taip pat prisideda prie projekto „Greenindex“, kuriuo kovojama prieš globalinį atšilimą, ir rašo straipsnius apie verslą bei socialinę integraciją. Šiuo metu ji baigia teisės ir šiuolaikines Europos studijas Sasekso universitete.

Eglė Kuckaitė. Vilnietės grafikės darbas laimėjo Didįjį prizą Prahoje rengiamoje tarptautinėje grafikos meno trienalėje "Transfers". E.Kuckaitė Čekijos sostinėje eksponuoja naujausią kūrinį - sienos akciją "Perėjimas į šviesos režimą". Ant baltos sienos autorine technika nupiešto kūrinio herojai - tarpusavyje bendraujantys garsiausi lietuvių ir čekų menininkai - dailininkas ir kompozitorius Mikalojus Konstantinas Čiurlionis ir rašytojas Franzas Kafka.

Lietuvaitės darbą geriausiai įvertino tarptautinė žiuri, kurią sudaro menininkai ir kritikai iš JAV Čekijos, Lenkijos, Belgijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir kitų šalių. Trienalėje dalyvauja 60 menininkų iš 21 šalies. E.Kuckaitė XIII Talino grafikos trienalėje "In Exile" taip pat yra laimėjusi Didįjį prizą.



Rolandas Pocius. Pietų Korėjoje vykusio 48-ojo pasaulio vyrų kultūrizmo čempionato svorio kategorijos virš 100 kg varžybų nugalėtoju tapo 34-erių metų mažeikiškis Rolandas Pocius. Trečiąkart planetos pirmenybėse dalyvavęs Lietuvos atletas užėmė antrąją vietą absoliučioje svorio kategorijoje, kurioje varžėsi devynių svorio kategorijų nugalėtojai.R. Pocius 2004 ir 2006 metų pasaulio čempionatuose užėmė antrąsias vietas, o 2001 metais tapo Europos čempionu. Pasaulio čempionate Pietų Korėjoje dalyvavo 163 atletai iš 53 šalių.



Kauno sportinių šokių klubas „Sūkurys“. Sportinių šokių kolektyvas spalį laimėjo kelias tarptautines varžybas. Bosnijoje ir Hercegovinoje vykusias pasaulio reitingo Lotynų Amerikos sportinių šokių varžybas laimėjo pora Gediminas Grigonis ir Justina Žemaitytė. Latvijos sostinėje Rygoje surengtas Tarptautinės sportinių šokių federacijos pasaulio reitingo klasikinių šokių varžybas laimėjo klubo atstovai - Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.



Festivalis „Gaida“. Vilniuje vykęs aktualios muzikos festivalis „Gaida 2007" - pagrindinis ir didžiausias šiuolaikinės muzikos festivalis Lietuvoje, nuo 1991 kasmet rengiamas Vilniuje. Tai vienas svarbiausių naujosios muzikos forumų Vidurio ir Rytų Europoje. Per 15 metų festivalis tapo prestižiniu renginiu ne tik Vilniaus, Lietuvos, bet ir užsienio šalių publikai, kuri pastaruosius 5 metus ypatingai gausiai lankosi festivalio koncertuose. „Gaida“ plačiai apžvelgia ir pristato naujausias muzikos madas, tendencijas bei kūrybinius procesus tiek Lietuvoje, tiek Europoje ir apskritai pasaulyje.



Festivalis „Vilnius Jazz“. Jubiliejinis tarptautinis Vilniaus džiazo festivalis "Vilnius Jazz" šįmet sukvietė žinomus džiazo atlikėjus iš Prancūzijos, Šveicarijos, Austrijos, Didžiosios Britanijos, Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų. Naujus džiazo projektus pristatė ir garsūs Lietuvos atlikėjai. Vienas seniausių šalies muzikinių festivalių ir ryškiausių sostinės kultūrinių įvykių, tarptautinis festivalis „Vilnius Jazz“ jau daugelį metų yra žinomas ir kaip vienas svarbiausių naujojo džiazo ir improvizacinės muzikos forumų Rytų bei Vidurio Europoje.

$qid=104;require_once("$admin_dir/local/projects/top/index.inc");?>