Todėl nors ir dvi pirmąsias pamokas trylikoje uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklų pedagogai nedirbo, į ugdymo įstaigas atėję moksleiviai buvo užimti. Tuo turėjo pasirūpinti mokyklų administracija.

Vytauto Didžiojo gimnazijos auklėtiniai buvo kviečiami į aktų salę. Jie dvi pamokas žiūrėjo animacinį filmą „Simpsonai“.

Kiti gimnazistai laiką leido koridoriuose. Paklausti, kodėl į mokyklą atėjo anksti, nors žinojo, kad pamokos prasidės tik nuo trečiosios, moksleiviai tikino, kad tai lėmė įvairios aplinkybės.

Esą vieni atėjo todėl, kad palaiko mokytojų streiką, kitus iš užmiesčio atvežė anksti į darbą mieste atvažiuojantys tėvai.

Gimnazijos administracija skaičiavo, kad į pirmąją pamoką atėjo apie 20 proc. gimnazistų.

S.Dacho vidurinėje mokykloje pirmųjų dviejų pamokų laikas taip pat buvo išnaudotas gana naudingai. Į atskiras klases rinkosi berniukai ir mergaitės. Gydytojai jiems skaitė lytinio švietimo paskaitas.

Tačiau S.Dacho mokyklos mokytojai į pirmąsias dvi pamokas atėjusių moksleivių poelgį įvertino kaip nepritarimą streikui.

Streikuojantys pedagogai laiką leido mokytojų kambariuose. Kiti buvo savo kabinetuose ir bendravo su atėjusiais auklėtiniais.

Mokyklose, kuriose vyko streikas, prie jo prisidėjo vidutiniškai apie 90 proc. ugdymo įstaigoje dirbančių pedagogų.

Streikas vyko ir J.Karoso muzikos bei Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokyklose.

Mokytojai vieningai tvirtino, jog tiki šia protesto akcija, tačiau didelių vilčių, kad ji padės pasiekti norimų rezultatų, nepuoselėjo.

Mokytojai įsitikinę - norint pasiekti savo tikslų, teks gruodį organizuoti terminuotą trijų dienų streiką.