Tai palyginti lengva bausmė, nes Anglijoje galiojantis įstatymas dėl oro pervežimų saugumo numato ir laisvės atėmimo iki dvejų metų bausmę.

Kaip praneša interneto naujienų svetainė www.ntvru.com , S.Lebedevas jau grįžo į tėvynę ir pirmadienį pasirodė kombinate. Pasak verslininko, šio incidento priežastis ta, kad jis nemoka anglų kalbos.

Verslininkas papasakojo, kad komandiruotės reikalais skrisdamas lėktuvu Londonas-Mančesteris, pasiėmė mobilųjį telefoną, kurį iš jo atėmė stiuardesės. Tiesiai nuo lėktuvo trapo rusas buvo nuvežtas į artimiausią policijos skyrių.

Pasak S.Lebedevo, sąlygos vienutėje buvo normalios. Jau po paros įvyko pirminis teismas, po kurio Rusijos pilietis buvo paleistas už 10 tūkst. svarų sterlingų (55 tūkst. litų) užstatą, kurį sumokėjo Šefilde esanti kombinato partnerė, valcuotųjų velenėlių įmonė, į kurią derybų ir vyko verslininkas.

Spalio 18 dieną teismas paskelbė galutinį sprendimą, paskirdamas sumokėti baudą. Ją taip pat sumokėjo partnerė. S.Lebedevas ketina atsiskaityti su jam pagelbėjusiais partneriais per Sankt Peterburge esančią britų firmos atstovybę.

Pareiškęs, jog šis įvykis jam bus rimta pamoka, verslininkas pripažino, jog vykstant į užsienį būtina išmanyti tos šalies įstatymus ir elgesio taisykles.