Projekto autoriai − organizacija „Didžiosios piramidės draugai“ neslepia, kad tai, visų pirma, komercinis projektas, skirtas atgaivinti buvusios Rytų Vokietijos teritorijoje esančių Saksen-Anhalt žemių ekonomiką. Didžiulio masto statybos sukurs tūkstančius darbo vietų. Vėliau į šį regioną, kaip tikisi verslininkai, pradės plaukti tie, kas planuoja įsigyti vietą būsimam savo kapui naujoje piramidėje, arba tie, kurių giminaičiai ar artimieji bus palaidoti tose gigantiškose kapinėse, o taipogi paprasti turistai. Šalia bus atidarytos bažnyčios bei kiti religiniai centrai, ir, galų gale, tikimasi, kad piramidė leis praturtėti ne tik jos savininkams, bet ir aplinkinių rajonų gyventojams.

Laidojimo vieta piramidėje, priklausomai nuo dydžio, kainuos iki 700 eurų. Norit, ją bus galima bus pažymėti individualiu antkapiu. Pagrindinė medžiaga, kuri bus naudojama piramidės statyboms − betonas. Veimaro universiteto (Weimar Bauhaus-Universität) darbuotojai jau atliko reikiamus skaičiavimus ir pripažino tokias statybas realiomis.

Statybos prasidės jau kitais metais, tačiau darbai bus atliekami priklausomai nuo būsimųjų užsakovų mokumo, todėl projekto autoriai mano, jog vargu ar jų kūrinys pralenks Cheopso piramidę artimiausius dvidešimt metų. Netrukus bus surengtas architektūros konkursas, kuriame bus apsispręsta, kaip tiksliai atrodys naujoji „Didžioji piramidė“. Pranešama, kad vertinimo komisijoje sutiko dalyvauti žymus olandų architektas Remas Koolhaasas bei italų mados dizainerė Miuccia Prada.