Kaip ir ankstesnėje versijoje, „Outlook 11“ turi nedaug bendro su pašto tvarkymo programa „MS Outlook Express“, tiekiama kartu su interneto naršykle „Internet Explorer“.

Pirmas dalykas, krentantis į akis žvelgiant į „Outlook 11“ – tai pakeista programos vartotojo sąsaja. Platūs horizontalūs rėmeliai, kuriose buvo pateikiamas laiško tekstas ir visų pašto dėžutėje esančių laiškų sąrašas, buvo pakeisti vertikaliais. Kūrėjų manymu, darbas su elektroniniais laiškais nuo šiol bus patogesnis, kadangi daugelis laiškų pilnai telpa į ekraną, be to, matomų laiškų sąrašas tapo ilgesnis. Žinoma, nemėgstantys naujovių vartotojai galės įsijungti įprastą „Outlook“ sąsają.

Patobulintos ir laiškų rūšiavimo, bei grupavimo priemonės. Kiekvieną laišką galima priskirti vienai iš trijų rūšių: „ištrinti“, „atsakyti“ ir „atidėti“. Rūšiuojant laiškus pagal gavimo datą, jie papildomai grupuojami pagal dieną. Taip pat galima sugrupuoti pagal gavėją, temą ir t.t.

Priklausomai nuo interneto jungties, „Outlook“ elgsis skirtingai. Turint plačiajuostį interneto ryšį, programa automatiškai parsiųs visus tarnybinėje stotyje esančius naujus laiškus. Jei internetu naudojamasi modemo ar mobiliojo telefono pagalba, automatiškai bus atsiunčiami tik laiškų pavadinimai, o kokias žinutes atsisiųsti pilnas nuspręs pats vartotojas.

Šiek tiek pakeistas ir „Outlook“ dienynas. Dabar viename ekrane galima patalpinti keletą kalendorių, taip pat ir savo giminaičių, draugų ar bendradarbių. Tai turėtų supaprastinti susitikimų planavimo procesą.

Reikia pažymėti, kad pakeista bus ne tik „Outlook“ programa, tačiau iš pašto serveris „Microsoft Exchange“. Naujoje versijoje, kuri pavadinta „Titanium“, bus keletas naujų funkcijų, pvz. užduočių planavimo programa, galimybė nustatyti korespondencijos apdorojimo pašto serveryje taisykles, ortografijos tikrinimas.