Prisistatyti nenorėjusi mergina sakė, kad dar penktadienį klasės buvo šildomos. Pasak jos, pamokas ledinėse klasėse vedę mokytojai svarstė, kad savaitgaliais šildymas išjungiamas taupumo sumetimais.

"Jei administracija dirbtų šeštadieniais, mokykla turbūt būtų šildoma, bet, deja", - tokie pasipiktinimo žodžiai, anot fleitos specialybę pasirinkusios moksleivės, šeštadienį skambėjo muzikos mokykloje.

Anot merginos, jai buvo gaila ir pedagogų, ir mokinių. "Be to, už pamokas šioje mokykloje aš moku pinigus", - sakė būsimoji fleitininkė.

"Savaitgaliais šildymo neišjungiame. Penktadienį buvo pastebėta, kad per vieną vamzdį teka vanduo, todėl šildymas ir buvo atjungtas", - kalbėjo B.Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos direktorė Laimutė Užkuraitienė.

Vakar užsukus į B.Dvariono muzikos mokyklą jautėsi, kad patalpos šildomos. "Tikrai nešąlam. Pamažu keičiame langus, tai irgi keletą laipsnių šilumos pridėjo", - priimdama savo kabinete sakė L.Užkuraitienė. Direktorė patikino, kad ateinančiais savaitgaliais mokykla bus šildoma.

Jai pritarė ir direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Gintautas Žemaitis. "Šildymas buvo įjungtas vos porą dienų, kai penktadienio vakarą pastebėjome įtrūkusį radiatorių. Turėjome atjungti viską. Šiandien iš pat ryto vėl šildome", - vakar kalbėjo G.Žemaitis.

"Nepatogumas yra nepatogumas. Jau porą dienų mokykloje šildė, tad buvome įpratę prie šilumos. Žinoma, nemalonu, kad taip atsitiko, bet kur tų avarijų nebūna", - sakė L.Užkuraitienė.

Anot jos, šeštadienį mokiniai ir pedagogai dirbo pagal tvarkaraštį. L.Užkuraitienės teigimu, tądien nešilę radiatoriai neturėjo būti didelė tragedija, nes kol kas nešildoma ir namuose.

Direktorė pripažino, kad mokyklos patalpose esanti žema temperatūra pavojinga ne tik sveikatai, bet ir instrumentams - jie jautrūs drėgmei ir šalčiui. Tačiau ji teigė, kad dabar, palyginus su šalčiu keletą metų atgal, mokykloje iš tiesų šilta.

"Prieš šešerius-septynerius metus žiemą net gėlės patalpose pas mus nušaldavo. Mokiniai apsirengdavo šilčiau ir kažkaip vis tiek grodavo. Dabar jau nebeturime jokių problemų", - tikino L.Užkuraitienė.

ŠILDYS IR NAMUOSE

Vakar paskelbta, kad oficialusis šildymo sezonas pradedamas visame mieste. Šildymas gyvenamuosiuose namuose ir įstaigose bus įjungtas pagal UAB "Vilniaus energija" parengtą grafiką.

Gyvenamuosius namus administruojančios bendrovės, namų šildymo sistemų prižiūrėtojai šildymo sistemas paleisti turi per 3 ir sureguliuoti per 5 dienas nuo šildymo įjungimo pradžios. Gyventojai, kurių butuose po 5 dienų nuo šildymo sezono pradžios temperatūra bus žemesnė nei 18 laipsnių ir nešils radiatoriai, gali kreiptis į namą administruojančią bendrovę ar "Vilniaus energijos" atstovus.