Paauglystėje jis užsidegė aistra Oscarui Wilde‘ui ir grupei „The Beatles“, įsimylėjo Barseloną ir Veneciją. Vėliau studijavo meno istoriją Montpellier universitete. 1973 metais Christianas studijas tęsė Paryžiuje, Sorbonoje ir Ecole du Louvre, turėdamas ambicijų tapti muziejaus kuratoriumi.

Tuomet jis susitiko su asmenimis, kurie pakeitė jo likimą. Jo būsimoji žmona Francoise supažindino jį su Paryžiaus paslaptimis ir paskatino jį piešti, o Jeanas-Jacquesas Picartas, kelių aukštosios mados salonų spaudos atašė ir patarėjas, 1978 m. surado C.Lacroix darbą įmonėje „Hermes“, o 1980 metais įdarbino būsimą garsų dizainerį pas Guy Pauliną.

1981 metais C.Lacroix pradėjo dirbti Jeano Patou mados namuose. Čia, bendradarbiaudamas su J.J.Picartu, jis griebėsi Haute Couture iššūkio. Vieną sezoną po kito abu dizaineriai sėkmingai nusakydavo devintojo dešimtmečio mados tendencijas ryškiomis spalvomis, ekstravagantiškumu ir prabanga.

Šiais laikais Christian Lacroix mados namai gali pasigirti apie 60 pardavimo taškų Prancūzijoje (išskirtinių Christian Lacroix parduotuvių arba atskirų plotų prekybos centruose). Madingi produktai su Christian Lacroix prekės ženklu parduodami daugiau nei tūkstantyje prekybos taškų visame pasaulyje.

2002 m.: Christianas Lacroix paskirtas Florencijos mados namų Emilio Pucci kūrybos vadovu (Pirmieji jo modeliai, skirti 2003 metų pavasariui-vasarai, buvo demonstruoti Milano mados savaitėje 2002 metų spalį).

1988 m. kovas: Christianas Lacroix sukūrė savo pirmąją „Ready to wear“ kolekciją, kuriai įkvėpimo sėmėsi įvairiose kultūrose.

1989 m.: buvo išleista pirma Christiano Lacroix aksesuarų (papuošalų, rankinių, batų, akinių, šalikų ir kaklaraiščių) linija, atidarytos parduotuvės Paryžiuje, Arles, Aix-en-Provence, Tulūzoje, Londone, Ženevoje ir Japonijoje.

1994 m.: Christianas Lacroix sukūrė savo „Bazar“ liniją, kuri atsistojo greta „Haute Couture“ ir „Ready to wear“ linijų. „Bazar“ linijos produktai buvo kuriami pasitelkiant liaudies ir istorinius motyvus.

1995 m.: Pradėta prekiauti Christian Lacroix lininiais drabužiais ir rankšluosčiais, prisilaikant tos pačios dvasios – kad mada ir gyvenimo būdas yra dvi tos pačios monetos pusės.

1996 m.: sukurta „Jeans“ linija: šioje kolekcijoje sujungta praeitis, dabartis ir ateitis, o ją įkvėpė viso pasaulio šiuolaikinis populiarusis ir liaudies menas bei tradicijos.

1999 m.: pradėta prekiauti „Christian Lacroix“ kvepalais (gėlių-ambros kvapo).

2000 m.: Sukurta sidabro ir pusbrangių akmenų juvelyriškos linija, kuri papildė dizainerio naujoviškų aksesuarų rinkinį.

2002 m.: Sukurti „Bazar“ kvepalai vyrams ir moterims.

2003 m.: „Air France“ pasirinko Christianą Lacroix naujoms kompanijos darbuotojų uniformoms kurti.

2004 m.: sukurtos moteriško apatinio trikotažo ir vyriškų drabužių linijos.

2007 m.: C. Lacroix sukūrė kvepalus kosmetikos kompanijai AVON – moterišką „Rouge“ ir vyrišką „Noir“.

Christian Lacroix savo sukurtais drabužiais yra papuošęs daugybę gerai žinomų asmenybių visame pasaulyje – nuo legendinės princesės Dianos iki pop karalienės Madonnos, o britų aktorė Helen Mirren, atsiimdama Oskarą už geriausią moters vaidmenį 2007 m., buvo pasipuošusi stulbinančio grožio Christian Lacroix suknele.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją