Iškilmėse dalyvavo Jo Eminencija kardinolas Juozas Bačkis, vienas pagrindinių idėjos iniciatorių Italijos lietuvių pastoracinio koordinatorius kun. Petras Šiurys, Lietuvos ambasadorius Italijoje Šarūnas Adomavičius, Lietuvos ambasadorius prie šventojo sosto Algirdas Saudargas, Bardi miestelio meras, dar daugelis svarbių Lietuvos bei Italijos pareigūnų, taip pat gausus būrys Italijos lietuvių iš Milano, bei Romos, taip pat Bardi miestelio gyventojai ir jo svečiai.


Šventėje koncertavo Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto ansamblis. Vyko lietuvių tautodailininku darbų mugė, lietuviško maisto, bei alaus degustacijos.


Taip pat buvo pasodintas ąžuoliukas Kazimiero Lozoraičio atminimui, kuris labai daug prisidėjo prie šie projekto įgyvendinimo.


Bardi miestelis - vienintelis Italijoje, kuriame buvo ir yra gatvė pavadinimu „Lituanika“ (it. k. Lietuva). Kas tuo metu buvo sukėlę nemaža politini skandalą - Tarybų sąjungos laikais pavadinti gatvę neegzistuojančios valstybės vardu.

Taip pat turbūt niekur Italijoje nerasime analogo: viena pagrindinių mieto salių jau daugiau nei penkiasdešimt metų ištapyta tikrai ne itališkais motyvais, o Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės žemėlapiu, Vyrauto Didžiojo atvaizdais, Vyčio herbu, bei kitais lietuvių liaudies motyvais.

Pirmasis lietuviškas kryžius Bardi miestelyje ir pirmasis Italijoje buvo pastatytas 1962m. Jį pastatė mons. Vincas Mincevičius.