Vertindamas tai Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Rimantas Dagys sako, kad tai yra pavyzdys, kai fariziejiškai įstatymo raidės įsikibę pareigūnai "iš didelio rašto išeina iš krašto".

"Jeigu lygių galimybių kontrolierė aiškina, kad motinos ir tėvo vaidmuo šeimoje yra vienodas, tai ji turėtų susirūpinti tuo, kad moterys, nepaisydamos lyčių lygybės įstatymo, vis dar atkakliai diskriminuoja vyrus, pasilikdamos vaikų gimdymą išimtinai moteriška privilegija. Bet pirmiausia A. Burneikienė turėtų susirūpinti "vienodų vaidmenų" nuostatos pažeidimais religinėje ikonografijoje, kurioje Madona niekada nebūna vyras", - ironizavo R. Dagys.

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus pateiktam Paramos šeimai pagrindų įstatymo projektui. Nepaisant Seimo teisininkų pastabų dėl galimo prieštaravimo Konstitucijai, antradienį po pateikimo už šį, dideles socialines garantijas šeimoms suteikiantį, įstatymo projektą balsavo 55 Seimo nariai, 2 buvo prieš, 6 parlamentarai susilaikė.

Konservatorių parengtame Paramos šeimai pagrindų įstatymo projekte pateikta bendra paramos šeimai sistema.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją