Klaida susijusi su elektroniniu parašu. Atidarant laiškus su S/MIME standarto elektroniniu parašu gali persipildyti programos buferis. Siųsdamas tam tikro turinio laiška su S/MIME elektroniniu parašu, piktadarys gali įsilaužti į aukos kompiuterį, kuriame naudojama „Outlook Express“ elektroninio pašto tvarkymo programa.

Gavus įsilaužėlio laišką, galimi keli tolesnių įvykių variantai. Geriausiu atveju „Outlook Express“ programa „pakibs“. Iš naujo paleidus programą ir ištrynus pavojingą laišką, problema išsprendžiama. Kitas variantas pavojingesnis – pasinaudojęs „skyle“ įsilaužėlis paleis kenkėjišką programinį kodą.

Išsamesnę informaciją apie šią „Outlook Express“ klaidą galima rasti „Microsoft“ saugumo biuletenyje MS02-058. Ten pat pateikiamos nuorodos iš kur galima atsisiųsti klaidos ištaisymo paketus skirtingoms OE versijoms.

„Microsoft“ atstovai pabrėžė, jog „MS Outlook“ programa, esanti „MS Office“ pakete, yra apsaugota nuo šios klaidos. Saugumo „skylės“ nėra ir kompiuteriuose, kuriuose įdiegtas „Windows XP Service Pack 1“ ar „Internet Explorer 6 Service PAck 1“ paketai.