Šio savotiško kiaušinių mėtymo čempionato tikslas, kad kiaušinis nusileistų iš 15 metrų aukščio ir nesudužtų. Tikslui pasiekti studentai pasitelks įvairius savadarbius įrenginius ir jaunatvišką išmonę.

Originali šio konkurso idėja priklauso vienam Elche universiteto Ispanijoje profesoriui. Jis šias varžybas vietoj egzamino pasiūlė savo studentams, būsimiems pramonės inžinieriams. Studentai turėjo sukonstruoti priemonę, kuri „padėtų“ kiaušiniui nukristi iš ketvirto aukšto ir likti sveikam.

Egzaminas sulaukė didelio pasisekimo ir ilgainiui išaugo į savotišką kiaušinių mėtymo čempionatą, vykstantį skirtingose šalyse. Spalio 9-ąją savo jėgas išbandys ir Kauno studentai.

Dalyvių tikslas – būti tokiems protingiems kaip seras Izaokas Niutonas ir paneigti gravitacijos dėsnį. Maždaug prieš 300 metų būtent seras Niutonas snūduriavo po medžiu Kembridže ir staiga pajuto, kad kažkas netikėtai atsitrenkė į galvą. Pasak kai kurių neaiškaus plauko istorinių šaltinių, tas kažkas buvo obuolys.

Tačiau patikimi to meto liudininkai buvo pasiryžę prisiekti, kad iš tiesų tai buvo kiaušinis, kurį neaiškiomis aplinkybėmis pametė skrendanti višta. Kad ir kaip ten būtų, šis nedidelis incidentas padėjo žmonijai atrasti gravitacijos dėsnį.

Komandas sudarys trys nariai. Kapitonas pakils į 15 metrų aukštį ir su savo sumeistrauta nusileidimo konstrukcija bandys saugiai nuleisti kiaušinį. Apačioje likę komandos nariai susirinkusiems apibūdins savo išradimą, jo veikimo principą ir naudingumą.

Norintieji dalyvauti turi registruotis internete. Visų dalyvių laukia atminimo prizai, o geriausiai pasirodžiusiems gravitacijos dėsnį teks išbandyti patiems; prizas nugalėtojams – skrydis parasparniu.