Šalčininkų rajono Rūdininkų kaimo gyventojas Viktoras K. pareiškime teismui nurodė, kad per vasario mėnesį vykusius rinkimus į savivaldybių tarybas Jašiūnų seniūnė ir dar trys asmenys Šalčininkų apygardos rinkimų komisijos pirmininkei bei Šalčininkų rajono policijos komisarui pranešė, jog šis vasario 21 d. apie 9 val. organizavo žmones važiuoti balsuoti į Šalčininkus. Esą jis žadėjo sumokėti po 10 litų.

Pagal moterų pareiškimą Šalčininkų rajono policijos komisariatas buvo pradėjęs tyrimą, tačiau administracinio teisės pažeidimo bylą netrukus nutraukė. Pareigūnai nustatė, kad pranešime nurodytos aplinkybės neatitinka tikrovės.

Pareiškimą teismui įteikęs Viktoras K. nurodė, kad S.Griaznova ir kitos skundą pasirašiusios moterys jį apšmeižė bei pažemino garbę ir orumą. Vyriškis prašė iškelti baudžiamąją bylą bei taikyti poveikio priemones.

Už šmeižimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Šalčininkų rajono apylinkės teismas dėl balsų pirkimo įskųsto Viktoro K. pareiškimą buvo atmetęs, nes S.Griaznovos bei kitų trijų moterų veiksmuose nėra nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Teismas pabrėžė, kad informacijos pateikimas rinkimų komisijai bei policijai negali būti tapatinamas su neatitinkančios tikrovės paskleidimu apie kitą žmogų.

Bylą pralaimėjęs vyriškis parašė skundą Vilniaus apygardos teismui. Teisėjų kolegija irgi atsisakė pradėti privataus kaltinimo bylą, nes skundą rašiusių asmenų veiksmuose nėra nusikaltimo požymių.