Kad neišsiskirtumėte jau pirmaisiais bendro gyvenimo mėnesiais, turėtum kaip reikiant pasirengti naujam gyvenimo žingsniui. Tau reikės kai ko imtis ir šio bei to atsisakyti. Naudinga žinoti, kokias nemalonias vyrų elgesio ypatybes sukelia stresas pasikeitus gyvenamajai aplinkai, kokias lemia jo charakteris, o kokiais — negatyvus elgesys su tavimi. Į pirmąsias nereikėtų kreipti dėmesio — jos praeis, vos tik vyras apsipras naujajame bute. Su antrosiomis reikėtų susitaikyti ir metodiškai jas gludinti. Būk kantri: gali prireikti metų, tačiau garantijos, jog tau pavyks, taip pat nėra. O štai trečiosios turėtų priversti susimąstyti, ar verta gyventi su vyru, kuris taip su tavimi elgiasi?

Ką turėtum padaryti, kol jis dar neatsikraustė pas tave?

Pasirūpinti sveikata

Apsilankyk pas ginekologą ir išsirink tinkamas kontracepcijos priemones. Kad galėtum ramiai bučiuotis ir plačiai šypsotis, nepamiršk užsukti į stomatologo ir higienos specialisto kabinetą. Pasirūpink vaistų nuo peršalimo ir slogos — patartina dviem asmenims. Taip pat medikamentų nuo visų savo lėtinių negalavimų: virškinimo sutrikimų, gastrito, migrenos, dieglių pilvo srityje.

Vyrams nepatinka amžinai kenčiančios ir dejuojančios moterys. Viena mano pažįstama pusę metų skundėsi savo išrinktajam prasta sveikata: „Justai, man skauda gerklę, ką daryti? Justai, mane migrena baigia į kapus nuvaryti. Justai, aš pirštą automobilio durimis prisispaudžiau!“ Šis pirštelis ir pribaigė vaikiną. Nuvežęs ją į traumatologijos skyrių grįžo namo, greitai susirinko daiktus ir ją paliko.

Laikytis poros taisyklės

Jums reikės dviejų antklodžių, nes beveik nė vienam vyrui nepatinka miegoti po viena, kad ir kokia plati jį būtų. Naktį privalote turėti po atskirą namelį. Miegamajame turėtų stovėti dvi spintelės ir gulėti du kilimėliai. Svetainėje pastatyk du fotelius.

Atnaujinti aistros guolį

Įsigyk naujos patalynės. Kai kurie jautresnės sielos vyrai negali mylėtis ant paklodžių, kuriomis galėjo naudotis jo pirmtakas. Iš kur žinai, kad tavo draugas ne toks? Paklausti jo kažkaip nepatogu.

Užsakyti jam buto ir pašto dėžutės raktus

Sunku patikėti, bet 11 procentų moterų, apsisprendusių gyventi drauge, įsigudrina pamiršti pagaminti atsarginius raktus! Vėliau tenka ilgai ir nuobodžiai aiškinti pasipiktinusiam meilužiui, kad tai — visiškai ne tai, apie ką jis mano, o paprastas išsiblaškymas.

Paruošti vietą jo kompiuteriui

Net jei kompiuteris nešiojamasis, jis turi stovėti ten, kur juo galima dirbti. Tai, žinoma, ne žurnalinis staliukas ir ne spintelė miegamajame. Plati žvelgiančio į šiaurę lango palangė turėtų jam tikti. Suprantama, jeigu langas be užuolaidų.

Skirti jam gyvenamosios erdvės

Vyrui reikės pusės tavo spintos, taip pat pusės lentynų vonioje ir svetainėje. Ir ne todėl, kad jis turėtų daug drabužių, kosmetikos, knygų ar muzikos įrašų, tiesiog visi vyrai yra be galo jautrūs net ir mažiausiai jų interesų suvaržymo apraškai.

Nupirkti jam gražias odines arba aksomines šlepetes

Ir išmesk tas, kurios stovėjo koridoriuje ir kurias avėjo visi tavo vyriškosios lyties svečiai. Jis — ne visi, dabar jis — tavo vyras!

Ko teks atsisakyti dėl jo?

Įpročio miegoti su ištampytais marškinėliais ir visą šeštadienį vaikštinėti užsimetus ant pečių nuskalbtą chalatą.

Kodėl? Jis mano, kad tavo kasdienė išvaizda — nepagarbos jam apraiška: dėl kitų gražiniesi, o dėl jo ne. Tai koks jis tavo mylimasis?

Kaip elgtis? Pasidažyk blakstienas vos tik išsivaliusi dantis. Chalatą vilkėk tik tada, kai eini į vonios kambarį ir išeini iš jo. Beje, amerikiečių dietologų duomenimis, moterys, kurios namie segi sijonus ir vilki palaidinukes, sveria 15 proc. mažiau nei tos, kurios neišlenda iš chalato.

Pasisėdėjimų su kolegomis kavinėje po darbo.

Kodėl? Pirma, jam be tavęs liūdna. Antra, jis svarsto: „Jeigu ji neskuba namo, vadinasi, jai su manimi blogai“. Dar susidarys įspūdį, kad kolegos yra tau brangesni nei jis. Tai — trečioji priežastis.

Kaip elgtis? Jeigu tokie pasisėdėjimai — jūsų bendrovės kultūros dalis ir per juos yra sprendžiami verslo klausimai, paaiškink tai mylimajam, jis supras. Tačiau jei susirenkate paplakti liežuviais apie kitų bendradarbių asmeninį gyvenimą, tau visiškai nebūtina ten dalyvauti. Tik pagalvok, kaip malonu: iš liežuvautojos, kuri ištisas valandas pliauškia, kas, su kuo ir kur, staiga pačiai tapti pokalbių tema.

Įpročio kiekvieną penktadienį kviestis svečių arba laikyti savo namų duris atviras visiems, kuriems tik šauna į galvą pas tave užsukti.

Kodėl? Kiekvienam iš jūsų būdingas savas gyvenimo ir bendravimo su draugais stilius. Be to, jums patinka skirtingi žmonės, todėl tavo geriausios draugės įprotis visus mokyti tavo mylimajam gali sukelti didžiulį pasibjaurėjimą. Juk jam net ne visos tavo savybės patinka! Vos tik pamatys šalia tavęs jį nervinančią draugę, mintyse padvigubins visus tavo trūkumus.

Kaip elgtis? Vakarėlių datas derink su partneriu, o ne informuok apie tai post factum: „Rytoj turėsime svečių“. Nes jis pamanys, kad jo nuomonė tau nesvarbi. Nusprendusi pasikviesti draugę į svečius paklausk, ar mylimasis neprieštarautų. Jeigu jis dvejoja ir gūžčioja pečiais — geriau susitik su ja kavinėje. Jeigu jūs su drauge sėdite svetainėje ir geriate arbatą, nereikalauk, kad jis prie jūsų prisijungtų: tegul žiūri žinias miegamajame. Sugalvojo užsukti — džiaukis ir sodink šalia savęs. Vieniša draugė piktinasi tokia tavo draugo savivale? Kukliai nudelbusi akytes pranešk: „Taip, įsitaisiau vyriškį. Artumas su juo reikalauja aukų. Dabar suprantu, kodėl tu nieko neturi — esi pernelyg nepriklausoma“.

Netikėtų tėvų vizitų.

Kodėl? Nes tau ji mama, o jam — svetima moteriškė, kuri braunasi į jo teritoriją, trukdo ilsėtis ir bando jus kontroliuoti.

Kaip elgtis? Taip pat kaip ir su draugėmis: tarkis dėl mamos vizito ir jo trukmės. Galbūt tau atrodo, kad mama turi teisę ateiti pas jus kada panorėjusi, nes ji — tavo mama, o jūsų teritorija — visai ne jo asmeninė, o judviejų arba tik tavo, nes paskolą moki tu? Atrodo, judu per anksti sumetėte skudurus, nes dar negali išsiskirti su tėvais, tau namai ten, kur mama ir tėtis.

Draugių, kurios koketiškai šaudo akelėmis ir tvirtina, kad jam visiškai nebūtina tavęs vesti, nes tu jam ir taip priklausai.

Kodėl? Yra moterų, kurios vaikosi tik svetimų vyrų. Tikėtina, viena iš jų yra ir tarp tavo draugių. Kol neturėjai draugo, tai ir neįtarei apie tokią jos savybę. Bet dabar tu jį turi!

Kaip elgtis? Išbrauk ją iš savo gyvenimo ir nesigailėk: anksčiau ar vėliau ji vis tiek tave apviltų.

Naujausiame žurnalo „LILIT“ numeryje skaitykite:

Aktorės Daivos Stubraitės laimė
Paskutinis Anglijos herojus Arabijos Lawrence`as
Lietuviškas rudens dizainas
Puiki santuoka be sekso
Melagių vyrų sutramdymas
Moteriškoji Coco Chanel patirtis
Krikščioniškos meditacijos atgimimas
Tikras ir menamas frigidiškumas
Prisilietimai, kurie gydo
Žalioji arbata ir jos kilmingieji giminaičiai