Klausimus stilistui K.Rimdžiui siųskite mums el. paštu
stilius@delfi.lt


Geriausius klausimus jam perduosime, o atsakymų ieškokite kiekvieną pirmadienį skyrelyje "Stilius ir mada".


MOTERIMS


Ar madingos tokios timpės su tinkleliu šone (DELFI skaitytojos nuotrauka kairėje)?


K.:
Tokios timpės gali būti madingos tik tarp striptizo šokėjų. Nenešiokite, nepirkite, o jei įsigijote, suvyniokite, įdėkite į maišelį ir meskite toli toli...


Mėgstu megztinius aukštu kaklu. Ką prie jų patartumėte derinti? Ar švarkas prie golfo tinka, ar toks derinys jau atgyvenęs?


K.:
Asmeniškai man nėra nieko gražiau už golfo ir švarko, pavyzdžiui, aksominio, derinį. Rudenį dar galite užsimesti šalį ir atrodysite išties nuostabiai. Taip pat golfai tinka prie liemenių, ypač sportinio stiliaus su gobtuvu, dekoruotu kailiu. Rudenį kaip tik patarčiau dairytis golfų, nes jie ne tik šildo, tačiau ir gražiai atrodo.


Ar teisybė, kad apsirengus daugiau nei 3 spalvų drabužiais nusižengsiu stiliaus taisyklei – aprangoje turi būti ne daugiau 3 spalvų?


K.:
Tokios taisyklės jau nebeegzistuoja. Jei turite išlavintą skonį, galite derinti kad ir dešimt spalvų.


Mačiau, kad kai kurie dizaineriai rudenį galvą siūlo šildyti skarelėmis... Kokias skareles patartumėte nešioti ir kokių vengti?


K.:
Turite suformuoti gerą stilių, kitaip apsigobusi skarele atrodysite kaip iš kolūkio. Jei širdis linksta prie skarelių, siūlau riktis šiltesnių audinių mažas skareles, kurios rišamos po plaukais ir nešiojamos prie tokio pat audinio paltu. Taip sukursite a la sovietinį stilių.


Pastebėjau, kad parduotuvėse yra švarkų prailginta dalimi nugaroje (kaip mini frakai) Prie ko tokius švarkus galima dėvėti. Gal jie skirti tik vakarui?

K.: Iš tiesų tokio modelio švarkai skirti labiau vakarui. Juos galite derinti tiek prie džinsų, tiek prie klasikinių ar plačių kelnių, juk moterų madoje šį sezoną gausu vyriškų detalių.

VYRAMS

Koks vyriškas plaukų kirpimas ir ilgis šiuo metu yra madingas ir kaip pasirinkti tinkamą šukuoseną? Tikriausiai a la Dimos Bilano šukuosena jau išėjusi iš mados..?

K.: Veltos šukuosenos jau nebėra madingos, bet jei jums tokia tinka, nepaisykite mados tendencijų – nereikia aklai sekti mada. Šiuo metu populiarūs trumpi kirpimai, maža sulaižyta galva su skyrimo šone. Žinoma, tokios šukuosenos ne visiems tinka ir, be abejo, patinka.

Kokį megztinį būtų galima derinti prie švarko? Gal galite nusakyti keletą skirtingų variantų?

K.: Prie švarko tiek vyrams, tiek moterims puikiai tinka megztukai aukštu kaklu. Jei jūsų kaklas nėra plonas, patarčiau dėvėti polo megztukus arba tiesiog plonus megztinius V formos iškirpte. Jei šalta, idealiai tiktų tokios pat spalvos šalikas.

Šiuo metu madingi auliniai batai, tačiau kaip prie jų nešioti kelnes, juk daugelis aulinių nesiekia kelių, o ilgis svyruoja nuo iki ir virš kulkšnų...

K.: Patys madingiausi auliniai batai siekia kelius. Tokiu atveju kelnės turi būti sukištos į batus (juk kaip kitaip matysis aulas?) Dar viena vyriškų batų mados tendenciją – ilgaauliai, bet aulas minkštas ir susmukęs.

Į juos kelnes taip pat reikėtų sukišti. Batai, kurie siekia kauliuką arba aulas šiek tiek ilgesnis, dabar nėra itin madingi, bet jei įsigijote, užleiskite kelnes ant jų. Patarimas: arba rinkitės ilgaausius, arba paprastus standartinius batus.

Koks šalikas tiktų prie klasikinio palto?

K.: Patys madingiausi - daug kartų apie kaklą apvynioti šalikai. Šiuo atveju svarbiausia yra derinti spalvas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją