Kiekvienas garbingas Jorkšyro terjero šeimininkas pasirūpina, kad jo augintinis pirmiausia susirastų tinkamą grožio saloną. Prieš porą metų šiuo metu du jorkus auginančios Daivos Medalinskienės su kolege Ivona Botneva įkurta šunų kirpykla–salonas „Pet Style“ savo klientus pasitinka prabangiai.

Eilės pas kirpėją gali tekti luktelti porą savaičių. Salone šunelis pagal šeimininkų pageidavimą išmaudomas, sušukuojamas ir apkerpamas (kaina svyruoja nuo 40 iki 100 Lt).

„Jorką į saloną reikėtų atvesti tris kartus per mėnesį“, - pasakoja D. Medalinskienė.

Augintiniams - SPA procedūros

Šunų salone siūlomos ir SPA procedūros (apie 60 Lt). Specialistai gali nulakuoti keturkojo nagus (15 Lt) ar sruogelėmis nudažyti kailį.

Kol gražinamas šunelis, šeimininkai salone gali išsirinkti šampūno (apie 25 Lt), balzamo (apie 30 Lt), specialų šepetį (apie 60 Lt), ekologiškų kvepalų (apie 30 Lt), ryžių arba šilko popieriaus, skirto garbanoms susukti (45 – 65 Lt).

Įsijungė garsūs dizaineriai

Galima įsigyti ir drabužių šunims. Paprastesnis megztukas kainuoja apie 160 Lt, puošnesni drabužėliai — porą kartų brangesni.

Kartais jorkų šeimininkai neatsispiria pagundai papuošti savo draugą dailiu plaukų segtuku bei antkakliu su „Swarovski“ kristalais (kaina apie 55 Lt). Maskvoje šie aksesuarai siūlomi su deimantais. Jorko kelioninis krepšys kainuoja 360–500 Lt. „Gucci“, „Valentino“ „Christian Dior“ mados namai klientų augintiniams seniai kuria kolekcijas. Mariaus Gelažniko prabangių drabužių salone kol kas tik pora šeimininkų išdrįso užsisakyti garsiųjų dizainerių drabužėlių savo augintiniams. Paltukų su žinoma etikete kainos prasideda nuo 800 ir kyla iki 1500 litų, antkaklių – nuo 300 Lt.

Varto madų žurnalus

Lino Karaliaus-Ezopo ir jo draugės Gintarės gyvenimą pagyvina 7 mėnesių jorkas Čiobrelis. Jis kol kas dar nedabinamas drabužėliais. Tik atšalus orams pora planuoja pirkti Čiobreliui megztuką ar paltuką.

„Manęs viename konkurse padovanotas šuniukas neišmušė iš vėžių“, - pasakoja stilistė ir dainininkė Eglė Mickevičienė, į savo namus priėmusi ketvirtą šunį. Tikėtina, kad jos Jorkšyro terjeras taps Antanėliu, sulietuvinus kilmės dokumentuose įrašytą Antuaneto vardą.

„Jau varčiau žurnalus su šunų madomis ir manau, kad galėsiu gal netgi gražiau ir stilingiau pati jį papuošti. Žmones apkerpu, todėl manau, kad ir šunį gerai apkirpsiu“, - įsitikusi stilistė.