Notarė buvo įpareigota Teisingumo ministerijai pateikti pažymą apie herbinio antspaudo sunaikinimą ir grąžinti notaro pažymėjimą. Ministro įsakymu taip pat nustatyti dokumentų parengimo saugoti ir perdavimo archyvui, paveldėjimo bylų perdavimo terminai.

Atsižvelgdamas į D. Kisielienės skundą Vilniaus apygardos administracinis teismas laikinai sustabdė teisingumo ministro įsakymų galiojimą, tačiau Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo š. m. rugpjūčio 23 d. nutartimi panaikinta nutarties dalis dėl reikalavimo užtikrinimo priemonės, D. Kisielienės prašymas atmestas. Nuo šios dienos D. Kisielienė notaro veiklos vykdyti negalėjo.

Teisingumo ministro įsakymu sudaryta komisija š. m. rugpjūčio 31 d. nustatė, kad D. Kisielienė, būdama atleista iš notaro pareigų, neturėdama teisės užsiimti notaro veikla ir žinodama apie tai, atlikdavo notarinius veiksmus, Varėnos rajono 1-ajame notaro biure dirbo samdomi darbuotojai, buvo priimami žmonės. D. Kisielienė atsisakė perduoti šiai komisijai notaro antspaudą, atsisakymą pagrįsdama tuo, kad antspaudas reikalingas sandoriams tvirtinti.

„Tokia buvusios notarės veikla rodo, kad jai neegzistuoja nei Lietuvos Respublikos įstatymai, nei aktualūs teismų sprendimai. D. Kisielienės neteisėtai atliekami notariniai veiksmai ir priešinimasis pagrįstiems ministro įgaliotų asmenų reikalavimams niekina valstybės institucijų ir Lietuvos notariato autoritetą. Paskutinės savaitės įvykiai įrodo, kad D. Kisielienė nesuvokia nei notaro teisių ir pareigų, nei notaro profesinės atsakomybės kriterijų, dėl ko ji nebuvo atestuota šių metų balandį. Teisingumo ministerija imasi visų įmanomų priemonių siekdama nedelsiant sustabdyti neteisėtą D.Kisielienės veiklą“, – pažymėjo teisingumo ministras.

Atsižvelgdamas į tai, kad D. Kisielienė nuo š. m. rugpjūčio 23 d. neteisėtai vykdo notaro veiklą ir už ją gauna pajamas, ir remdamasis Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis, teisingumo ministras P. Baguška kreipėsi į teisėsaugos institucijas reikalaudamas atlikti ikiteisminį tyrimą ir įvertinti, ar D. Kisielienės veiksmuose nėra nusikalstamos veikos požymių, taip pat nedelsiant nutraukti neteisėtą D. Kisielienės veiklą.

Teisingumo ministerija taip pat atkreipia visuomenės dėmesį, įspėdama, kad nuo šių metų rugpjūčio 23 d. D. Kisielienė neturi teisės vykdyti notaro veiklos. Jos veiksmais gali būti padaryta žala fiziniams ir juridiniams asmenims. D. Kisielienės atliekami notariniai veiksmai gali būti nuginčyti, nes juos tvirtina neturintis teisės to daryti asmuo.