10 metrų aukščio ir 20 metrų skersmens kupolo konstrukcija yra sudaryta iš 555 detalių, sujungtų į 367 trikampius. Pastarieji sudaro 5 didžiuosius trikampius, kurie suformuoja hemisferą (pusrutulį). Cinkuoto metalo kupolo konstrukciją dengia specialus neskaidrus, tačiau šviesai laidus tentas, kupolo šone paliktas panoraminis „langas“. Netradicinės konstrukcijos statinį 3 montuotojai surinko per pusantros paros, sakoma „Omnitel“ pranešime spaudai.

„Nors atrodo, kad lengvas (sveriantis tiek pat, kiek įprastas lengvasis automobilis – vos 1,3 tonos) ir greitai surenkamas statinys turėtų būti nepatvarus, iš tiesų jis yra netgi tvirtesnis ir saugesnis nei įprastų konstrukcijų namai. Kupolo projektas pagrįstas geodezinės geometrijos principais, todėl jam nereikia jokių vidinių kolonų ar įtempimo lynų“, - teigė į Lietuvą kupolo idėją atvežusios ir pirmą kartą šalyje tokį statinį sumontavusios bendrovės „Geodomas“ direktorius Liutauras Grigaitis.

„Tikimės, kad per visas keturias dienas „Erdvės geometriją“ išvys apie 100 tūkst. gyventojų.

Šį vakarą nuo 20 val. iki 21 val. patekti į unikalųjį statinį bus galima nemokamai, kitomis dienomis šviesiuoju paros metu – už 5 Lt mokestį. Į vakarines programas įėjimas kainuos nuo 5 iki 100 litų. Tuo tarpu, pasak R.Štaro, „Omni ID“ kortelių turėtojai visomis dienomis į kupolą įeis nemokamai, o bilietus į vakaro renginius galės įsigyti su 30 proc. nuolaida.

Kupolo sienos, kurių bendras plotas siekia 650 kv. metrus, vakarais virs didžiausiu Lietuvoje ekranu, kuriame bus rengiami skaitmeninių vaizdo projekcijų, lazerių ir šviesos šou. Unikalų „Erdvės geometrijos“ reginį kurs viduje sumontuoti 10 plazminių televizorių, plataus diapazono vaizdo projektoriai, kuriais bus projektuojamas vaizdas ant viso kupolo paviršiaus naudojant sferinį veidrodį, specialiai atsiųstą iš Argentinos.

Ore erdvines figūras pieš 4 lazeriai, du iš kurių bus spalviniai, galintys išskirti maždaug 10 mln. skirtingų atspalvių. Visą statinį juos maždaug 60 metrų ilgio LED juosta. Šalia kupolo, ant Neries kranto ketinama įrengti 10 metrų aukščio ir 20 metrų pločio vandens sieną, ant kurios taip pat bus piešiami įvairūs grafiniai vaizdai.

Dirbdami kartu su muzikantais ir didžėjais (DJ), vaizdo projekcijų bei lazerių programas gyvai kurs talentingiausi vidžėjai (VJ) - VJ Shu Visual, Skaitmeninis Šokas, V-Bang ir „Optronikos“ virtuozų grupė. Be jų, „Erdvės geometrijoje“ susirinkusius svečius sveikins ir Vilniaus fotomenininkai. Jų retrospektyvą tema „Vilnius – mano miestas“ pirmieji išvys kupolo lankytojai.

Kadangi kupolo konstrukcija uždengta šviesai laidžia medžiaga, ant jos projektuojamus vaizdus bei lazerių šou matys ne tik viduje susirinkę miestiečiai, bet ir esantys šalia jo ar netgi kitoje upės pusėje. Tuo tarpu kupolo viduje pastatytoje scenoje vyks muzikos grupių, didžėjų programos, šalia scenos atidarytas „lounge“ stiliaus baras, įrengta poilsio vietų. Vienu metu 314 kv. metrų ploto kupole telpa iki 200 lankytojų.

Lietuvos mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel“ pristatoma „Erdvės geometrija“, kurią remia ir aviakompanija „flyLAL“, Vilniuje bus atidaryta iki rugsėjo 2-osios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją