Mokslininkės surengtame tyrime dalyvavo 18-25 metų amžiaus trumparegės, kurios prestižiniame Londono naktiniame klube turėjo užmegzti pažintis su vaikinais.

Savanorės buvo išskirstytos į tris grupes. Pirmąją grupę sudarė merginos, kurios vietoj akinių įsidėjo kantaktinius lęšius, antrąją grupę - merginos, iškeitusios kontaktinius lęšius į akinius, o trečiąją - merginos, kurios nekeitė savo įprastinės regėjimo korekcijos formos. Kiekviena savanorė taip pat buvo paprašyta apibūdinti savo išvaizdą ir pasitikėjimą savimi prieš tyrimą, per tyrimą ir praėjus kelioms dienoms po tyrimo.

85 proc. merginų, akinius iškeitusių į kontaktinius lęšius, teigė, jog jų pasitikėjimas savimi padidėjo, tuo tarpu net 75 proc. antrosios grupės narių tvirtino, jog pradėjusios nešioti akinius, jos ėmė mažiau pasitikėti savimi. Pusė tų, kurios akinius iškeitė į kontaktinius lęšius, tvirtino, jog jų sugebėjimas atkreipti į save priešingosios lyties atstovų dėmesį žymiai padidėjo. Nei viena mergina nejautė šio sugebėjimo sumažėjimo. Kita vertus, 80 proc. klube nešiojusiųjų akinius merginus jautėsi mažiau patrauklios vyrams.

"Sustiprėjęs patrauklumo jausmas ir padidėjęs pasitikėjimas savimi merginų, nešiojusių kontaktinius lęšius, tarpe buvo akivaizdus, - teigė daktarė J.Dr McNicholas. - Iš tiesų ši grupė beveik tris kartus dažniau glebėsčiavosi su vaikinais, keturis kartus daugiau bučiavosi ir beveik šešis kartus daugiau glamonėjosi nei kitos".