Vienas “Nokia 6650” telefone esančios WCDMA radijo sąsajos privalumų yra galimybė vienu metu valdyti daugiau kaip vienos rūšies duomenis, skelbiama pranešime spaudai.

Tai suteikia galimybę kalbant telefonu perduoti matomą vaizdą. Dvilypis veikimo režimas lemia didesnes funkcines galimybes. “Nokia 6650” – pirmasis telefonas pasaulyje, veikiantis GSM ir WCDMA tinkluose Europoje ir Azijoje, įskaitant ir Japoniją.

Pirmieji “Nokia 6650” turėtų pasirodyti 2002 m. ketvirtąjį ketvirtį. Jie bus skirti operatoriams – išbandyti, kaip veikia aktyviuosiuose tinkluose. Prekyboje šie telefonai turėtų atsirasti 2003 m. pirmojoje pusėje – kai tik pradės veikti WCDMA tinklas, suderinti tinklai, paslaugos ir terminalai.

“Nokia 6650” – tai patogus nešioti kišeninio dydžio telefonas, pasižymintis išskirtiniu funkcionalumu. Ši technologinė naujovė turi didžiulį spalvotą ekraną, įdiegtą kamerą, kuria galima fotografuoti ir filmuoti, o taip pat balso savybes, sudėtinių duomenų siuntimo funkciją, išplėstą vartotojo sąsają ir t.t.

Telefono baterija palaiko ganėtinai ilgą pokalbio (iki 2 val. 20 min. WCDMA ir iki 2 val. 40 min. GSM tinkluose) ir budėjimo (iki 14 dienų) trukmę.

“Nokia 6650” – pirmasis NOKIA telefonas, leidžiantis vienu metu įrašyti ir vaizdą, ir garsą. Norint greitai aktyvuoti VGA kamerą, tereikia nuimti objektyvo dangtelį. Šiuo prietaisu galima ne tik fotografuoti, bet ir filmuoti iki 20 sek. trukmės 4096 spalvų vaizdo klipus su garsu. Paveikslėlius ar klipus galima peržiūrėti, išsaugoti telefono atmintyje arba siųsti daugiaformačiais pranešimais į kitą suderinamą telefoną arba elektroninio pašto dėžutę.

“Nokia 6650” telefone yra WAP 1.2.1 naršyklė, palaikanti GPRS, “Java 1.0” technologija, kuri leidžia atsisiųsti papildomų programų, taip pat palaikoma daugiagarsių skambėjimo tonų savybė, piniginės savybė prekybos operacijoms mobiliuoju ryšiu; USB, “Bluetooth” bei infraraudonųjų spindulių sąsaja lemia puikų duomenų perdavimo ryšį. WCDMA dažnių diapazonu veikiantis “Nokia 6650” telefonas užtikrina didesnį duomenų perdavimo greitį naudojantis nešiojamuoju kompiuteriu nei kabeliniu modemu.

“Nokia 6650” sveria 141 g ir turi 7MB dinaminę atmintį.

Ketvirtadienį pristatyta ir nauja belaidė “Bluetooth” laisvų rankų įranga HDW-2.