Nepaisydama moksleivių tėvų protestų bei kreipimosi į Vaiko teisių apsaugos kontrolierę, kad uždarant mokymo įstaigas gali būti pažeidžiamos vaikų teisės, Alytaus rajono valdžia nusprendė uždaryti devynias pradines mokyklas.

Alytaus rajono meras tikina, kad išspręstas šių mokymo įstaigų mokinių pavėžėjimas į kitas mokyklas.

„Jei norime užtikrinti normalų ugdymą mokyklose, kito kelio neturime. Keletą metų šioje srityje nieko nebuvo daroma, todėl taip ir atsitiko, kad iš karto turime uždaryti tokį skaičių mokyklų – dėl mokinių skaičiaus stygiaus“, – tvirtina Alytaus r. savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Mokyklų uždarymą palaikė 16 tarybos narių, 6 balsavo prieš. Vienas iš tarybos narių, nepalaikiusių šios idėjos, sako, kad jie neprotestuoja prieš vykdomas reformas, bet mano, jog mokyklų uždarymas nepadės sutaupyti lėšų.

„Protestuojame prieš tai, kad ta pertvarka neapgalvota, nepagrįsta ir skubota“, – teigia Alytaus r. savivalybės tarybos narys Evaldas Dainauskas.

Aštuoniolikai mokytojų atleidimo lapeliai bus įteikti rudenį, kai jie grįš po vasaros atostogų. Išeitinėms kompensacijoms esą numatyta 300 tūkst. Lt.