8 proc. apklaustų respondentų tiksliai nežino, kaip naudoti kontraceptines piliules. 3 proc. teigia, kad jas reikia gerti "kartą į mėnesį", 2 proc. - kad "visada prieš pat seksą", 2 proc. - "visada iš karto po sekso" ir 1 proc. - "po kiekvieno pavalgymo". Apklausoje dalyvavo 536 jaunuoliai nuo 12 iki 16 metų.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad jaunos merginos apie seksą ir kontracepciją žino daugiau nei jų bendraamžiai vaikinai. "Nors, anot jaunimo, apsisaugojimas nuo nėštumo yra abiejų partnerių reikalas, praktiškai juo rūpintis tenka merginoms", - teigia ekspertai. Seksualinio švietimo spragos paaiškina ir nuolatinį paauglių nėštumų skaičiaus didėjimą ir jų nutraukimą Vokietijoje.

46 proc. merginų ir vaikinų apie apsisaugojimo priemones sužino iš motinų, 30 proc. - iš draugų ar draugių, tik 15 proc. - iš savo gydytojų, o 14 proc. - iš tėvų. Bendrasis švietimas ir toliau pirmiausiai yra motinų reikalas.

"Pirmasis kartas" vis dar svarbiu įvykiu lieka mergaitėms. Tačiau dauguma respondentų teigė nenorį laukti sekso, kol taps pilnamečiai, jau nekalbant - iki vestuvių. Vokiečių jaunimas nėra nusiteikęs būtinai laukti didžiosios meilės: tik trečdalis tai laiko būtinu dalyku.