Po susitikimo olimpiados aukso medalio laimėtojas tikino, jog uždaviniai konkurse buvo itin sudėtingi, dėl to daugeliui nepavyko jų išspręsti.

"Užduotys šioje olimpiadoje - specifinės. Tai nėra mokyklinė matematika, bet ir ne universitetinė. Tad vien tik paskaitęs vadovėlius šiame konkurse nieko nepeši. Reikia žinoti tam tikrų gudrybių", - žurnalistams sakė K. Česnavičius ir pridūrė, jog olimpiadai daugiausiai ruošėsi savarankiškai.

Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokinys K. Česnavičius šiemet baigė gimnaziją ir tapo stropiausiu mokyklos gimnazistu. "Visi pažymiai atestate - dešimtukai", - džiaugėsi vaikinas.

Jaunasis matematikas netrukus vyks į Tarptautinę informatikos olimpiadą Zagrebe (Kroatija), o anksčiau savo jėgas yra išbandęs fizikos, chemijos konkursuose. "Tik lietuvių kalbos metinis pažymys turėjo būti devyni. Bet mokytoja vis dėlto parašė dešimt", - sakė gabus lietuvis.

Lietuvoje K. Česnavičius studijuoti neketina. Jis jau įstojo į Brėmeno universitetą, kur mokysis taikomosios matematikos. Šį universitetą moksleivis sako pasirinkęs neatsitiktinai.

"Žinau, kad šioje mokslo įtaigoje galima nesustabdomai tobulėti. Mokymuisi ten nėra ribų", - sakė K. Česnavičius.

Eltos paklaustas, ar nesinori visam laikui išvykti į užsienį, kur daug platesnės galimybės įgyvendinti mokslinius sumanymus, jaunasis matematikas sakė mylįs Lietuvą.

"Baigęs studijas Vokietijoje, kurios truks trejus metus, norėčiau grįžti į Lietuvą. Mano svajonė - tapti mokslininku. Tad jei matysiu, ką Lietuvoje galėčiau nuveikti, tikrai grįšiu. Proto nutekėjimo nebus", - juokavo K. Česnavičius.

Olimpiadoje nurungęs 94 šalių atstovus, gabusis lietuvis šiandien cituoja žymaus XX a. pradžios vokiečių matematiko Davido Hilberto mintis: "Kai žurnalistas kartą D. Hilberto paklausė, kodėl jo mokinys tapo poetu, mokslininkas atsakė: "Todėl, kad jam neužteko fantazijos tapti matematiku".

Lietuva tarptautinėse matematikos olimpiadose dalyvauja nuo 1992 metų. Nuo to laiko niekas nebuvo pelnęs aukso medalio.

Pernykštėje matematikos olimpiadoje K. Česnavičiui pritrūko vieno balo, kad taptų antrosios vietos laimėtoju.