Net pats stengimasis kaip galima labiau rūpintis savimi gali virsti manija. Jaunos merginos pradeda naudotis kremais nuo raukšlių ir dekoratyvine kosmetika vos ne paauglystėje. Žinoma, odai tai nepadeda – priešingai, kenkia. Kokias dar meškos paslaugas kasdien darome savo grožiui?

1. Grimasos

Dauguma tiki, kad mimikos pratimai (energingas antakių judinimas, nosies suraukimas, plačiai atveriama ir užveriama burna) tonizuoja veido raumenis ir taip išsaugoma odos jaunystė. Dėl raumenų gal ir teisybė, bet veido grožiui tai nepadeda. Specialistai perspėja: dėl aktyvios mimikos po oda susidaro mažytės vagelės, laikui bėgant jos gilėja ir štai jums raukšlės. Ir ko tik netvirtintų reklama, su mimikos raukšlėmis kovoti užvis sunkiausia.

2. Spuogų spaudymas

Jei jų neliesite, pranyks per tris-keturias dienas. Jei tinkamai gydysite (specialiomis medicininėmis priemonėmis) – per porą dienų. O štai jei spaudysite, spuogai liks savaitei ar net ilgiau, jau nekalbant apie galimą infekciją dėl ne per švariausių pirštų. Būkite ypač atsargūs, jei spuogas iššoko ant vadinamojo nosies ir burnos trikampio – tai ypatingos rizikos zona.

3. Dažnas veido lietimas

Be ypatingo reikalo nelieskite veido, ypač jei važiuojate visuomeniniu transportu, po kontakto su pinigais ir panašiai. Kaskart mums trinant akis, liečiant lūpas ar tiesiog perbraukiant per skruostą ranka keliauja milijonai mikrobų.

4. Miego raukšlės

Po ramaus nakties miego oda atrodo šviežia ir jauna, ar ne taip? Taip. Bet – pasižiūrėkite ryte į veidrodį: veido ir krūtinės srityje pastebėsite žymes. Miegodami gulime ant šono, susiriečiame į kamuoliuką, padedame delnus po skruostu. Natūralu, kad oda susiraukšlėja. Paprastai miego raukšlės išnyksta netrukus po pabudimo. Bet jei nekeisite įpročių, rytinės raukšlelės gali virsti tikromis. Pasistenkite miegoti ant nugaros, kad veidas miegat neįsispraustų į pagalvę.

5. Kosmetika miegant

Oda, patepta toniniu kremu, nekvėpuoja, akys patinsta, blakstienos sulimpa. Ir net jei dieną nesidažėte, ant odos vis tiek susikaupė purvo ir riebalų sluoksnis. Jei nakčiai nenusiprausite, gresia spuogai ir papilkėjusi veido spalva.

6. Svetima kosmetika

Naudotis svetimomis kosmetikos priemonėmis – tas pats, kaip valyti dantis svetimu dantų šepetėliu. Padidėja galimybės pasigauti kokią nors nemalonią ligą – herpesą, konjunktyvitą, grybelį. Tas pats gali atsitikti, jei geranoriškai leidžiate draugėms naudotis savo kosmetika ir manikiūro įrankiais.

7. Aistra keisti įvaizdį

Jaunutė mergaitė nenatūraliai ryškiais plaukais – visai ne retenybė. Ypač plaukams kenkia balinimas, bet ir tamsūs tonai anaiptol nėra saugūs. Todėl rinkitės labiau tausojančius dažus, esant galimybei suteikite plaukams poilsio, taip pat venkite radikaliai keisti spalvą – iš baltos į juodą ir atvirkščiai.

8. Dažnas dantų balinimas

Nekenksmingas būdas balinti dantis kol kas neišrastas. Piktnaudžiavimas balinimo priemonėmis baigiasi tuo, kad pažeidžiamas emalis, dantys tampa jautrūs ir ima trupėti. Dar daugiau, pažeistas emalis tampa neatsparus įvairioms dažančioms medžiagoms. Taigi nerekomenduojama balinti dantų dažniau nei kartą per pusmetį, ir netgi naudojant paprastą pastą su užrašu „whitening“ verta daryti pertraukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją