Laikas – aistros priešas. Kad ir kokie stiprūs jausmai sietų vyrą ir moterį, laikas tarsi vanduo, užliejantis ugnį, pamažu atvėsina net pačias karščiausias geismo žarijas. Vieną dieną pajuntame atsiradusį refleksą: mylimės visiškai negeisdami vienas kito.

Gero sekso sudedamosios dalys gana proziškos – žinios, asmens higiena, kontracepcija. Lovoje nėra vietos visiškam nerūpestingumui. Kas kita – fantazija. Meilės guolyje ji puikiai klesti. „Įjungusios“ vaizduotę galime mylėtis su vienu ir tuo pačiu vyru kaip su trisdešimčia.

Aistrą žudo lytinio gyvenimo monotonija. Nėra nieko nuobodžiau už žinojimą, kada jis ateis, kurią vietą paglostys, kaip pabučiuos. Ir romantiškiausius jausmus pasiglemžia nuobodulys. Mylinčiai porai, pasiryžusiai drauge keliauti iki gyvenimo pabaigos, reikia nebijoti eksperimentuoti ir improvizuoti. Netikėti seksualiniai siurprizai... Bent retkarčiais jų sugalvokime.

Moteris, ši paprastai labiau nei vyras susirūpinusi santykių tvirtumu, yra priversta rodyti iniciatyvą, – žadindama vyro aistrą, mėginate jį tvirčiau prisirišti. Kiek galimybių inscenizuoti savo partneriui žavingiausią pagundų spektaklį!

Ribas brėžia tik neišlavinta vaizduotė. Gerai pažįstame mylimojo kūną, poreikius, deja, ne visada žinome, apie ką jis svajoja. O ar pačios galėtume prisipažinti, į kokias erotines fantazijas mėgstame pasinerti? Prieš dalydamasi savo svajonėmis, turite įsitikinti, ar tam tinkamas laikas ir nuotaika, ar būsite suprasta.

Praktika rodo, kad daugelis vyrų svajoja apie erotinius žaidimus, tačiau nedrįsta to pasakyti. Giliai paslėpti lūkesčiai užgniaužia seksualumą, slopina lytinį potraukį. Tokių fantazijų ignoravimas gali baigtis depresija ar kitomis bėdomis.

Erotinės svajonės dažnai nukreiptos į kitus asmenis ir kitokias situacijas, nei patiriame kasdien, tad jos laikomos tabu. Aišku, ne visada verta atverti slapčiausių norų kerteles. Vienus tai jaudina, kitiems gali kelti pavydą ar net pasibaisėjimą. Turime gerai pažinti partnerį, kad ryžtumėmės fantazuoti.

Moterų ir vyrų fantazijos

Stipriausia erogeninė zona – mintys. Seksologo Michaelio Perri teigimu, 60 proc. moterų orgazmą gali pasiekti vien mintimis, net neliečiamos. Vyro fantazija būtina masturbuojantis. Beje, neturėtumėme nepalankiai žvelgti į mylimojo onanizmą. Pasak minėto specialisto, tai – monogamijos sąlyga.

Kai kurios moterys fantazuodamos mąsto apie savo vyrus. Jei jūsų erotinių svajonių objektas – kitas žmogus, nesikrimskite manydama, kad taip tarsi apgaudinėjate savo vyrą. Iš tikrųjų mintimis, jausmingumą skatinančiais vaizdiniais seksą tik pagyvinate.

Seksologai pataria į erotines fantazijas žvelgti laisvai. Svarbu skirti svajones nuo to, ką žmogus gali padaryti tikrovėje. Dažnai tarp viena ir kita žiojėja praraja. Daugumos moterų mintys koncentruojasi į savo kūno pojūčius. Įsivaizduokime, kaip šis atsiveria vyrui, kaip tirpsta atsakydamas į glamones. Užuot laukusi, kol jus įveiks fizinis malonumas, veskite savo mintis fantazijos labirintais.

Moterys ypač mėgsta mintimis pasinerti į meilės svajones, įsivaizduoti įvairias romantines istorijas ar scenas su nepažįstamuoju, svajoti, kad mylisi su dviem ar daugiau vyrų, kaip jie vilioja ir užvaldo. Meilužio portretas žadina geidulingus jausmus, jau patirtus arba trokštamus. Moterys mėgsta fantazuoti ir apie grupinį seksą bei orgijas.

Kas kaitina vyrą? Dažniausia jo fantazija – vienu metu santykiauti su keliomis moterimis. Kai kuriuos įaudrina vien mintis, kad jie gali patenkinti visas žaidimo dalyves. Ir vyrai, ir moterys svajoja apie seksualinę prievartą. Vieni mėgaujasi aukos, kiti – kankintojo vaidmeniu. Ne visi vyrai trokšta nugalėti. Kai kuriems patiktų, kad juos jėga užvaldytų žiaurios keršytojos ar gašlios, nesivaržančios nimfomanės.

Vyrų fantazijos brutalesnės, mažiau švarios. Moterys gali susijaudinti įsivaizduodamos, kaip jas pagrobia ir jėga paima stip¬rus, ryžtingas patinas (žinoma, jis turi būti patrauklus); joms patiktų mylėtis surakintomis rankomis, kad negalėtų priešintis. Yra porų, mėgstančių nusirengti ir elgtis taip, tarsi būtų svetimi vienas kitam.

Yra ir tokių partnerių, kurie pabėga iš namų savaitgaliais į pakelės motelius ar viešbučius įsivaizduodami, kad paspruko nuo vyro ar žmonos, skiria slaptus pasimatymus, „rizikuodami“ būti užklupti nusigauna pas „meilužę“ balkono turėklais. Pakaitinti vienas kitą adrenalino antplūdžiu – tai patirti aistros liepsną iš naujo.

Daugelis fantazijų atskleidžia akivaizdų norą nieko nekontroliuoti, nebūti už ką nors atsakingam, tik mėgautis spontanišku geismu. Taip yra todėl, kad neretai seksas atrodo labai įpareigojantis, reikalaujantis nuolatinių pastangų.

Įvairovės regimybė

Moters ir vyro potraukis priklauso nuo nuotaikos ir fizinių jėgų. Fantazijos padeda mylintis. Vienus jaudina partnerio kuriamos istorijos. Kiti įsivaizduoja, kad stebi savo artimąjį, besimylintį su kitu, – tai sukelia nepaprastą geismą.

Aistra atbunda, kai vyras ar moteris pasakoja seksualinius nutikimus su kitu partneriu, buvusiu iki jo ar jos. Šie užsiėmimai pavojingi – geismui nurimus, visa apmąstę išblaivėjusia galva, pajusite nuoskaudą, bus sunku iš jos išsivaduoti. Verčiau vengti tokių klausimų: „Ar jis čiulpė tavo spenelius, ar tik glamonėjo krūtis?“, „Kaip tu ją paimdavai?“, „Papasakok, kokia buvo mėgstamiausia jūsų meilės poza.“

Erotinių fantazijų nevaldome, tik „įeiname“ į jas. Lūkesčiai gali būti labai nepadorūs, bet tai nereiškia, kad esame ištvirkę. Vertinkime tai kaip sveiką poilsį, paskatintą užslėptų jausmų. Saldus fantazijos darbas geriausiai išmankština kūnus geidulių puotai.

Svarbu, kad tokie žaidimai būtų priimtini abiem, o ne tenkintų tik vieno kurio norus. Seksualinė aistra gali dingti, jei vienas verčiamas paklusti kitam. Mylintis galima sakyti „ne“. Neverta ryžtis ryšiui, jei žinai, kad laukia konfliktas. Nedarykime lovoje to, ko nenorime. Pasidygėjimą keliantys vyro įgeidžiai – ne mūsų rūpestis.

Visi mėgstame įvairovę, tad dauguma būtume linkę kaitalioti seksualinius partnerius, tačiau visuomenės nuomonė kitokia. Meilė – tarsi dailusis čiuožimas. Dažnai keisdami partnerius, nepajusime pusiausvyros. Poros, kurias sieja nuolatinis ryšys, iš erotikos patiria daug daugiau.

Seksas – ne tik trumpalaikis malonumas. Jis sutvirtina tarpusavio ryšį, suteikia bendravimui ryškesnių spalvų bei žavesio. Todėl įvairovės regimybė dažnai tokia pat svarbi kaip ir įvairovė. Kadangi kiekvieną sezoną keisti sutuoktinių ar meilužių negalime, sukurkime jų pasikeitimo regimybę – taip patenkinsime poligamijos instinktą. Tačiau kaip tai padaryti? Jei reikalaujame ir atiduodame daugiau, nei gamtos leista, įgyvendinti tai reikia papildomų dirgiklių.

Erotiniai drabužėliai

Fizinė išvaizda masina ir stebina tuo stipriau, kuo įvairiau sugebame save pateikti. Pripažįstama, kad nuogumas pats savaime nėra erotiškas. Vyrus ypač jaudina meniškai paslėptas mylimosios kūnas. Taigi rengtis ne pagal situaciją taip pat erotiška, kaip ir būti nuogai neįprastoje aplinkoje.

Seksualiais drabužiais turėtų rūpintis ir vyrai. Stebuklų šioje srityje iš jų nelaukime – vyrai vis dar proziškai pripažįsta pagrindinį komplektą: marškiniai, kelnės, bluzonas ar švarkas. Tačiau ir jie turėtų rūpintis gundymui tinkama apranga.

Primityvi išvaizda silpnosios lyties atstovių nejaudina. Fiziškai gerai sudėto vyro, jei jis ant dvigalvio raumens užsimovęs apyrankę, į vieną ausį įsivėręs žiedą, užsijuosęs platų diržą ir apsitempęs ryškiaspalves glaudes, „šauksmas“ bus išgirstas.

Erotiškumą stiprina daugybė drabužių variacijų. Jūsų spintoje turėtų atsirasti tokių apdarėlių bei aksesuarų kertelė.

Seksualiniai fantazijų tipai

Erotinės fantazijos individualios, originalios. Tačiau egzistuoja tam tikri seksualiniai tipai, pvz., „kaubojus su rimbu“, „negailestingas patrauklus užkariautojas“, „įniršęs dykumų plėšrūnas“, „pavydus šeichas“ ir t. t. Moterų tipai: „panelė su mini sijonėliu“, „hipė su ilgu sijonu ir be liemenėlės“, „nuotaka su balta suknele“, „Lolita“ ir kt. Pagal fantazijų tipą pasirinkime ir tinkamus drabužius, kvapus, garsus, spalvas, vaizdus, kitas priemones.

Fantazuokime, kurkime gundomą savo grožio vaidinimą. Nusiplėškime apsauginius šarvus ir leiskime prisiliesti prie to švelnaus bejėgio „aš“.

Meilės elementai

Spalvos

Spalva – erotikos elementas. Sekso simbolis – raudonas purpurinis apdaras, toks skatina aistros, santuokos ir gimimo idėjas. Ugninės aistros spalvos – vyšninė, tamsiai mėlyna, violetinė, sodri oranžinė. Švelnios pastelinės simbolizuoja geidulingumą be kūrybinio polėkio.

Kvapai

Kai kurie moters kvapai sustiprina vyro troškimą ją „paimti“. Liesajai patartina kvėpintis stipriai stimuliuojančiais kvepalais (turi dominuoti ambra arba muskusas) – toks aromatas padeda atrodyti apkūnesnei ir labiau geidžiamai. Apkūniai moteriai tinka kvepalai, pagaminti iš gėlių liaunais stiebeliais – tada pati jausis lengvutė it oras.

Mūsų laikais erotinių kvapų mokslas išpuoselėtas iki tobulybės. Kurias vietas kvėpinti – vaizduotės reikalas. Paprastai – ten, kur apčiuopiamas pulsas: vidinis riešų ir sulenkimų per alkūnes paviršius, paausiai, kaklo duobutė, kelių sulenkimo vieta. Tačiau nepamirškime: kvėpinamės tam, kad sustiprintume savo seksualinį poveikį intymaus kontakto metu.

Mėgstamo kvapo tualetiniu vandeniu nusiprausus galima pasišlakstyti pečius, juosmenį, pilvą, vagelę tarp krūtų, kirkšnis. Yra vyrų, kurie eina iš proto dėl natūralaus nusipraususios moters kūno ar net jos genitalijų kvapo.

Miegamojo atributai

Pasak gydytojo seksopatologo Viktoro Šapurovo, dauguma vyrų ir moterų susijaudina žiūrėdami erotinius filmus bei nuotraukas. Pasiekti tikslą padeda ir jūsų pačių nuotraukos ar vaizdo įrašai, padaryti mylintis. Galima įrašyti partnerio ar abiejų besimylinčiųjų šnabždesį, dejones, kitus garsus. Įrašai – pagrindiniai jūsų erotinės bibliotekos kūriniai.

Miegamajame turėtų būti kelios kietokos įvairaus dydžio pagalvėlės; žemos kėdės su plačia sėdyne ir tvirtu aukštu atlošu; 60 cm ilgio ir 25 cm skersmens volelis nugarai paremti; kiek įmanoma daugiau veidrodžių (žinoma, jei šie netrikdo), pakabintų taip, kad matytumėte save nuo lovos; švietimo įtaisų; muzikos aparatūros ir geros muzikos albumų.

Papildomi daikčiukai

Jūsų fantazijų (ir ne tik) palydovu gali būti falo imitatorius – varpos analogas, pagamintas iš silikono ar latekso, tokį galima naudoti mėgaujantis meilės žaidimais su partneriu ir be jo. Įmantresnis falo imitatoriaus variantas – vibratorius. Yra paprastų, šie stimuliuoja tik makšties sieneles, ir papildomai veikiančių klitorį. Galima išsirinkti su palinkusia galvele, kryptingai dirginančia tašką G. Galima ir tobulesnį – pritvirtinamą elastiniais dirželiais, toks stimuliuoja klitorį ir (tai labai svarbu) atpalaiduoja rankas. Kol šis prietaisėlis jaudina jus, turite galimybę pažaisti su partneriu.

Vertėtų įsigyti oralinį lubrikatorių. Jei norite patirti skanaus sekso džiaugsmą, o šaldytuve nėra nei šviežių braškių, nei plaktos grietinėlės, nei saldžios uogienės, degdami aistra praryti vienas kitą, šią „gastronomiją“ tikrai įvertinsite.

Turėkite ir „orgazmo stabdžius“. Tai preparatas, kurį laiką neleidžiantis sėklai išsiveržti. Užteptas ant varpos galvutės prieš penkiolika minučių iki kontakto pabaigos, jis lengvai šaldo ir atitolina ejakuliaciją. Jei žaidžiate vibratoriumi (varpos formos vibratorių gali naudoti ir moterys, ir vyrai), atminkite, kad prisilietimas turi būti švelnus. Drauge su partneriu turite išmokti ne tik šiuo daikčiuku pasiekti kulminaciją, bet ir vertinti delikačius jausmingumo atspalvius.