Jeigu moteris bus pripažinta kalta, jai gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo. Gdansko miesto teisme buvo teigiama, jog D.Nieznalskos meno kūrinys pažeidžia šalyje galiojančius įstatymus, draudžiančius viešai niekinti ir šaipytis iš religinių simbolių.

Bylą, kuri taps menininkų išraiškos laisvės Lenkijoje išbandymu, nagrinėjantis teisėjas privalės nuspręsti, kokią bausmę skirti menininkei – baudą ar laisvės atėmimą. Pati menininkė neigia bet kokią savo kaltę ir tvirtina, jog jos kūrinys, pavadintas “Aistra”, kuriame taip pat demonstruojama filmuota medžiaga apie svarsčius kilnojantį atletą, yra tam tikrų vyriškumo formų kritika.

“Aš iš tiesų visiškai neketinau nieko įžeisti”, - naujienų agentūrai PAP tvirtino D.Nieznalska. Menininkės teigimu, iki šiol ji nėra sulaukusi nei vieno viešo skundo dėl jos darbo, praėjusį gruodžio mėnesį demonstruoto Gdansko meno galerijoje. Bylą moteriai iškėlė Lenkijos katalikų politinė partija “Lenkijos šeimų lyga”. Bylos nagrinėjimas atidėtas iki lapkričio 18 dienos.