Žalioji arbata


Šis augalas ne tik apsaugo nuo vėžinių ląstelių susidarymo, pristabdo širdies ir kraujagyslių problemų vystymąsi, bet ir teigiamai veikia metabolizmo procesus organizme. Tai kiek gi kalorijų galima sudeginti geriant žaliąją arbatą? Manoma, kad išgėrus 5 žaliosios arbatos puodelius per dieną netenkate 70-80 kalorijų. Visai neblogai, ar ne?


Vanduo

Jei vartojate nepakankamai skysčių gryno vandens pavidalu, tai jums bus sunku mesti svorį. Skysčių trūkumas organizme lėtina metabolizmo procesus, gali sukelti gliukozės kiekio kraujyje mažėjimą, silpnumą ir galvos svaigimą, rašo www.about.com.

Greipfrutai

Kai kurie tyrimai rodo, kad kiekvieną kartą valgant pusę greipfruto ar 150 ml greipfruto sulčių desertui per dvi savaites svorį gali sumažinti vidutiniškai 2 kilogramais. Manoma, kad taip yra dėl vienos parastos priežasties. Greipfrutas mažina insulino kiekį kraujyje, tai savo ruožtu mažina norą užkandžiauti. Ir natūralu, kad kuo mažiau norisi valgyti, tuo mažiau sukaupiama kalorijų, o jau sukauptos - suvartojamos, todėl svoris mažėja.

Jei greipfrutai jums nepatinka, galite spausti iš jo sultis ir maišyti jas su apelsinų ar citrinų sultimis – tai papildomais sustiprins jūsų imunitetą ir išvalys organizmą.

Cinamonas

Tyrimais įrodyta, kad ketvirtis šaukštelio cinamono maiste padeda efektyviau įsisavinti cukrų ir mažinti cukraus kiekį kraujyje. Tai svarbu, nes didelis cukraus kiekis kraujyje skatina naujų riebalinių atsargų susidarymą. Taip pat cinamoną galima naudoti vietoje cukraus, nes jis pats yra saldus.

Aštrus maistas

Jums patinka aštrus maistas? Tuomet turime gerą naujieną. Aštrūs prieskoniai padeda deginti riebalus, nes priverčia kūną prakaituoti, o tai savo ruožtu greitina metabolizmą. Tiesa, yra vienas „bet“: jei mėgstate aštrius bulvių traškučius ar aštrų keptą maistą – vargu ar tai padės atsikratyti kilogramų.

Baltyminis maistas

Baltymai – privalomas komponentas raumenų masei formuoti, o žinoma, kad kuo daugiau raumenų yra organizme, tuo daugiau riebalų sudeginama, net ir poilsio metu. Be to, baltymams įsisavinti naudojama daugiau kalorijų nei riebalams ir angliavandeniams įsisavinti. Dėl to baltyminis maistas taip pat padeda deginti riebalus. Geriausi baltymų šaltiniai – vištos krūtinėlė, žuvis, kiaušinio baltymas, kalakutiena.

Lieso pieno produktai

Šie produktai ne tik yra kalcio šaltinis, bet ir didina hormono kalcitriolio gamybą organizme. Šis hormonas skatina ląsteles deginti daugiau riebalų. Dėl to į savo dietą įtraukite lieso pieno produktų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)