Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino Kauno miesto apylinkės ir Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismų sprendimus, kuriais du žmonės buvo nubausti už vagystes.

Kad yra apsivogęs prekybos centre „Savas“ Kauno gyventojas sužinojo praėjus daugiau kaip pusmečiui po teismo sprendimo. Jį gavęs vyriškis neteko žado – juodu ant balto buvo parašyta, kad esą jis buvo sulaikytas parduotuvėje bandydamas pavogti prekių už 93,38 Lt.

Už tai jam teismas skyrė švelnesnę nuobaudą - įspėjimą. Mat pažeidėjas dėl pažeidimo prisipažino kaltu, gailėjosi.

Kai nubaustas kaunietis sužinojo apie teismo skirtą įspėjimą ir kreipėsi į pareigūnus, paaiškėjo, kad pažeidimą padarė buvęs jo bendraklasis. Byloje buvo įklijuota jo nuotrauka. Įtariama, kad apsivogęs vaikinas žinojo buvusio bendraklasio duomenis, todėl juo ir prisistatė. Policijai ir teismui šių duomenų pakako.

Vagies duomenų netikrino ir Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas. Gavęs Naujamiesčio policijos nuovados informaciją, teisėjas vienam vilniečiui skyrė 300 litų baudą už vagystę iš Vilniaus Gedimino pr. esančio knygyno. Paaiškėjo, kad vyriškis išsirinko knygų už 117,75 Lt ir praėjo pro kasas nesumokėjęs.

Apie skirtą baudą ir pripažinimą kaltu dėl padaryto pažeidimu vilnietis sužinojo tik po kelių mėnesių. Policijoje paaiškėjo, kad jo vardu prisistatė kitas žmogus.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino žemesnių instancijų teisėjų sprendimus ir nurodė vagystes padariusių asmenų bylas išnagrinėti iš naujo.