Iš tolimiausių šalies kampelių atvykę poilsiautojai čia skuba paragauti svogūnų tyrsriubės su sūriu ir skrebučiais. Anot Kristinos, pasitaiko svečių, kurie dėl dubenėlio sriubos specialiai važiuoja net iš Vilniaus.

"Šį patiekalą ruošiame jau nuo neatmenamų laikų. Virėja, pradėjusi gaminti šią gardžią sriubą, pas mus jau nebedirba", - pasakojo padavėja.

Palangoje 8 metus veikianti kavinė "Bulvinukė" turi daug ištikimų klientų, užsukančių paskanauti kavinės vardu pavadinto patiekalo. "Tai yra pagal specialią technologiją pagaminti bulvių košės paplotėliai, į kuriuos vyniojama malta mėsa, o joje dar slepiasi dešrelė. Šis gaminys verdamas gruzdintuvėje ir patiekiamas su avokado padažu", - pasakojo "Bulvinukės" receptą sukūrusi virėja Laima Batuchtinienė. Patiekalą puošia medetkų ir petunijų žiedai.

Patiekalo papuošimui naudojamos gėlės auga tiesiog kavinės kiemelyje.

Į šią kavinukę lankytojai užsuka ir dėl nepaprasto skonio cepelinų. Jų virėjos kasdien išverda apie tris šimtus. Po 60 cepelinų moterys verda penkiuose puoduose. "Skonį garantuoja specialūs katilai. Namuose bandžiau gaminti pagal tokį patį receptą, bet niekaip nepavyko", - guodėsi kavinės atstovė A.Valatkienė. Įsibėgėjus sezonui šioje kavinėje nusidriekia cepelinų belaukiančių poilsiautojų eilė, kai kurie atskuba nešini puodais.

Restorano "De Cuba" vadovė Erika Šurnaitė pasakojo, jog pas juos užsuka itališko maisto mėgėjai. "Lankytojus čia vilioja tikros itališkos picos. Į mūsų restoraną buvo atvykęs specialistas iš Italijos ir mokė, kaip iškepti picos padą, rodė, kaip turi "sugulti" visi ingredientai”, - pasakojo E.Šurnaitė. Moteris sakė, kad klientus čia atgina ir nepamirštamas "čirvinių" blynų, patiekiamų su karštomis romo vyšniomis, skonis.

"Neberašykite apie šį patiekalą, man jau sapnuojasi naktimis ir varo iš proto", - juokėsi prisistatyti itin nenorėjusi kavinės "Devintam danguj" virėja. Moteris kartu su kolege kasdien iškepa dešimtis porcijų pikantiškų blynų - tai bulviniai blynai, užkepti su įvairiais priedais.

"Šie blynai čia kepami jau daugelį metų, receptą mums perdavė prieš tai dirbusi virėja", - pasakojo moteris. Palangoje galima paskanauti armėniškų, ukrainietiškų, kiniškų, taip pat amerikietiškų bei kitų tautų patiekalų. Netrukus pradės veikti belgiška virtuvė. Pasak Palangos turizmo informacijos centro atstovės Kristinos Gavutienės, poilsiautojai retai teiraujasi, kur rasti vienos ar kitos tautos patiekalų. "Jei pasiteirauja lietuviškų virtuvių, pasiūlome keletą kavinių ir raginame prisėsti ten, kur patrauks akį", - teigė K. Gavutienė.