1. Nedėvėkite tokios spalvos drabužių, kuri nedera prie jūsų odos spalvos. Ši dažniausiai pasitaikanti klaida gali sukelti nepataisomų pasekmių – jūs galite atrodyti nenatūraliai išblyškusi ar vyresnė, negu esate. Ir priešingai - "teisingai" parinktos drabužių spalvos pabrėš jūsų grožį, o veido spalva atrodys sveikesnė ir natūralesnė.

2. Nedėvėkite drabužių iš kontrastingų audinių. Pavyzdžiui šilti, žieminiai audiniai yra sunkesni, storesni ar grubesnio audimo negu lengvi vasariniai, kurie dažniausiai gaminami iš natūralaus pluošto ir yra vienasluoksniai. Tokie audiniai retai dera, todėl pasirinkite kokį nors vieną variantą, kad išvengtumėte nesusipratimų.

3. Nedėvėkite labai aptemptų drabužių, pro kuriuos aiškiai matosi liemenėlės ar kelnaičių kontūrai. Stenkitės pasirinkti labai patogų, gerai tinkantį apatinį trikotažą ir dėvėkite savo dydžio drabužius. Jokiu būdu nesirenkite per mažų – atrodysite katastrofiškai.

4. Nepripraskite prie kasdieninių drabužių. Svarbiau būti apsirengusiai pagal aplinkybes ir kartais jausti nedidelį diskomfortą, negu apsimauti patogius džinsus ir atsipalaiduoti. Neperkraukite aksesuarų. Jie reikalingi tik kostiumui pagyvinti.

5. Nesižavėkite blizgučiais, žėrinčiomis akutėmis ir spalvotais karoliukais. Juos naudokite saikingai ir apdairiai. Pavyzdžiui megztukas, išsiuvinėtas blizgučiais nukreipia dėmesį į jūsų krūtinę, o to visiškai nereikia, jeigu ji labai iškili.

6. Nepirkite rūbų, kurie jums per maži – tikriausiai nesuliesėsite! O striukės ir švarkai per trumpomis rankovėmis taip pat nereikalingas pirkinys. Patikėkite, susidomėjimas nedėvimu rūbu greitai praeina.

7. Per daug nesusižavėkite eklektika garderobe. Likučių išpardavimas – puikus dalykas žiūrint iš ekonominės pusės, tačiau toks lengvabūdiškas drabužių pasirinkimas gali turėti nepataisomas pasekmes – tiesiog galite sugriauti individualų stilių. Garderobas, perpildytas įvairiausiu šlamštu, kurį sunku su kuo nors suderinti, tikrai nedaro jus stilinga.

8. Neskubėkite atsisakyti jūsų figūrai tinkamiausio drabužių kirpimo, net jeigu nuspręsite radikaliai pakeisti savo stilių.

9. Nepiktnaudžiaukite kosmetika. Kosmetikos "perdozavimas“ ir agresyvus makiažas dažnai paryškina raukšles ar veido trūkumus. Stenkitės laikytis dviejų makiažo stilių: lengvo ir paprasto dieninio bei ryškesnio vakarinio.

10. Neužmirškite nusivalyti lako likučių. Lakas skirtas nagams prižiūrėti ir pagražinti, o ne atvirkščiai. Galite nagus nusilakuoti neryškiu laku, taip nagai atrodys tvarkingesni.

11. Nepripraskite prie vienos rūšies audinio. Jeigu apsivilksite nuo kojų iki galvos vien džinsinio ar velevetinio audinio drabužiais, rizikuojate atrodyti nekaip.

12. Nenešiokite pėdkelnių, kurios nedera prie avalynės, kelnių ar sijono. Niekada nesiaukite pėdkelnių, avėdamos sandalus (jeigu nutrina kojas, dėvėkite bespalves ar permatomas pėdkelnes, kurios iš esmės yra nepastebimos).

13. Nedėvėkite avalynės, netinkančios prie jūsų rūbų. Avalynė privalo derėti prie pasirinkto drabužių stiliaus ir jį papildyti.

14. Apsikirpkite madingai. Šukuosena visada pasako apie jūsų amžių, socialinį statusą, išsilavinimą, materialinę padėtį ir daugelį kitų dalykų. Suprantama, tai bus tik instinktyvūs spėjimai, kurie ne visada atitinka tikrovę. Reguliariai lankykitės kirpykloje ir sekite šukuosenų madą. Jeigu jūsų stilistas iš įpratimo atlieka jums nusibodusį kirpimą, eikite pas kitą kirpėją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją