Kaip BNS sakė baro "Amerika" direktorė Edita Lazauskienė, renginiu siekiama populiarinti šį aštrų patiekalą.

Pasak direktorės, organizuoti renginį paskatino bare "Amerika" dirbęs virėjas iš Kalifornijos, kuris pasakojo, jog JAV čili virimo čempionatai yra labai populiarūs.

Bare "Amerika" 10 virėjų iš skirtingų Lietuvos restoranų žiūrovų akivaizdoje per 2 valandas turės išvirti čili patiekalą. Čempionate dalyvaus viešbučio "Astoria Radisson SAS", "Čili" picerijos, "Stop pica" ir kitų viešojo maitinimo įstaigų deleguoti virėjai.

Dalyviai turės patys apsirūpinti čili patiekalui ruošti reikalingais maisto produktais ir indais. Virėjai čili gamybai negalės naudoti dažiklių, pusgaminių. Taip pat vienas iš reikalavimų čempionato dalyviams - atsivesti palaikymo komandą.

Komisija, kurioje bus profesionalūs virėjai, patiekalus vertins pagal aromatą, spalvą, tirštumą, pirminį ir išliekamąjį skonį. Virėjai taip pat turės originaliai pristatyti ir pateikti išvirtąjį patiekalą.

Komisija išrinks tris geriausius čili virėjus. Pirmosios vietos laimėtojas bus apdovanotas keptu paršiuku ir iš vario nukaltu čili pipiru. Organizatoriai žada rėmėjų įsteigtais prizais, tarp kurių yra ir kelionė į Čekiją, apdovanoti visus dalyvius.

Žiūrovai galės paragauti kiekvieno patiekalo ir išrinkti jiems labiausiai patikusį.

Pasak E.Lazauskienės, kol virs čili, žiūrovai stebės ne tik garuojančius puodus, bet ir šokių programą, cirko artisto ŠER numerius, klausysis gyvai atliekamos muzikos, dalyvaus viktorinoje "Virtuvės pasaulis", konkurse "Linksmasis degustatorius" bei naujų patiekalų pristatyme.

Čili yra ypač aštriais prieskoniais pagardintas pupelių ir maltos mėsos troškinys.