Šalies vadovas pareikalavo, kad ketinamos vykdyti reformos pirmiausia būtų išdiskutuotos visuomenėje. Be to, nerimą kelia ir paaštrėję koalicijos partnerių nesutarimai.

Regis, su naująja politika nieko bendro neturi atskirų pareigūnų atleidinėjimas ir į jų vietas “susodinimas savų” žmonių. Štai, buvęs susisiekimo viceministras konservatorius Ričardas Malkevičius paskirtas vidaus reikalų viceministru.

R.Malkevičius yra laikomas įtakingo Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento, dosniai parėmusio Seimo rinkimuose naujosios politikos partijas, Bronislovo Lubio “žmogumi”.

Šią savaitę Vyriausybė patvirtino naują restruktūrizuojamos bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" valdybą. Įsigaliojus Vyriausybės nutarimui, "Lietuvos geležinkelių" stebėtojų taryba turės atšaukti senąją įmonės valdybą ir paskirti naują.

Valdyba skirs bendrovės generalinį direktorių, jo pavaduotojus ir vyriausiąjį finansininką. Vienu realiausių kandidatų į bendrovės vadovo postą minimas buvęs susisiekimo ministras Jonas Biržiškis. J.Biržiškis yra naujojo susisiekimo ministro liberalo Gintaro Striauko tėvo geras bičiulis.

Ligšiolinis “Lietuvos geležinkelių” vadovas Kęstutis Dirgėla viešai pareiškė, kad jį norima nušalinti dėl to, kad jis stabdė korupciją, neleido vogti. Tarp suintersuotų jį nušalinti nuo strateginės įmonės valdymo žmonių, K.Dirgėla paminėjo ir B.Lubį.

Į bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" valdybą taip pat deleguotas Seimo pirmininko patarėjas Rolandas Zujevas. R. Zujevas anksčiau dirbo laivų krovos AB "Klaipėdos Smeltė" generaliniu direktoriumi.

Taigi, kas galėtų paneigti, kad tokiu būdu liberalai ir socialliberalai “atsiskaito” su juos parėmusiais verslininkais?

Tai komentuoja:

Rasa Juknevičienė Seimo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) narė

Algimantas Salamakinas Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys