Kaip teigia kompanijos „Safilo Group“ pardavimo vadovė Lietuvoje Jurgita Motuzaitė, norint, kad akiniai patikimai saugotų akis, būtų kokybiški ir puoštų, reikėtų rinktis tik originalią prekę. Pasak jos, jokia klastotė negali atstoti originalo.

„Net jei iš pažiūros pasirinktų akinių dizainas atrodo gana patraukliai, jų lęšiai gali būti paprasčiausias spalvotas stiklas, kuris neapsaugo nuo žalingų ultravioletinių (UV) spindulių. Tokiu būdu tik dar labiau kenksime akims, nei visai nenešiodami akinių nuo saulės. Taip pat jokia kopija negali lygintis medžiagų, iš kurių jie yra pagaminti, kokybe, tokie akiniai dažniausiai būna nepatvarūs, greitai lūžta“, – teigia J. Motuzaitė.

Tam, kad neapsigautume rinkdamiesi akinius, specialistė pataria atkreipti dėmesį į keletą dalykų.

„Žinomų prekės ženklų, tokių kaip „Max Mara“, „Emporio Armani“, „Valentino“ ir k.t., akinių nuo saulės net pačios smulkiausios detalės yra kokybiškai, tiksliai pagamintos ir tvarkingai priklijuotos. Tuo tarpu ant kopijų galima įžvelgti net klijų nuotrupas, detalės gali būti nevienodo dydžio, nekokybiškai išpjautos ar išlietos“, - teigė pardavimo vadovė J. Motuzaitė.

Ji rekomenduoja, perkant garsių dizainerių akinius, atkreipti dėmesį į medžiagas, iš kurių akiniai yra pagaminti.

„Klastotės yra gaminamos iš vadinamo kaprono plastiko, kuris nėra lankstus, todėl akiniai yra trapūs, lengvai lūžta. Iš kokybiško plastiko pagaminti akiniai yra lankstūs, kojelės lengvai skleidžiasi į šalis ir nelūžta. Pagal plastiko lankstumą galima lengvai atpažinti, kurie akiniai yra kopija, o kurie - originalas. Jei kyla abejonių dėl akinių gamintojo autentiškumo, pabandykite švelniai palankstyti kojeles, išplėsti jas į šalis. Matuodamiesi pasirinkto modelio akinius, pabūkite su jais šiek tiek ilgiau, pabandykite pasilenkti, pasukiokite galvą, kad įsitikintumėte, jog jie yra patogūs ir lengvi. Originalūs akiniai gaminami tik iš ypač lengvo metalo ar plastiko, todėl net užsidėjus masyvius akinius jie neturi spausti. Kaprono plastikas yra daug sunkesnis, todėl užsidėjus akinius, pagamintus iš šio plastiko, jaučiamas jų svoris, jie nemaloniai spaudžia nosį“, – sako J. Motuzaitė.

Pasak jos, prie visų originalių „Gucci“, „Georgio Armani“, „Yves Saint Laurent“, „Dior“ ir kitų prekės ženklų akinių būna pridėtas jų originalumą patvirtinantis sertifikatas ir informacinis lapelis, kuriame nurodoma stiklų kategorija bei kokių standartų yra laikomasi gaminant saulės akinius ar optinius rėmelius, naudojimo apribojimai, laikymo sąlygos, priežiūra. Visi vardiniai akiniai yra ženklinami unikaliu modelio identifikaciniu numeriu, kuris turi būti vidinėje akinių kojelės pusėje. Specialistės teigimu, žinomų vardų akiniai nuo saulės parduodami su dėklais, kurie visada paženklinti tuo pačiu logotipu kaip akiniai. Dažnai dėkluose būna papildomų priedų – maišelis akiniams, medžiaginė servetėlė stiklams valyti – visi jie taip pat yra paženklinti firminiu logotipu.

„Dar viena ypatybė, padėsianti atskirti originalius akinius nuo kopijos – logotipas. Įžvalgesnis pirkėjas gali pastebėti klaidingą prekės ženklo užrašą. Pavyzdžiui, klastočių gamintojai logotipe „Hugo Boss“ dažnai parašo tik vieną raidę „s“, – sako J. Motuzaitė.

Specialistai rekomenduoja, perkant akinius nuo saulės, būtinai pasidomėti, kiek procentų UV spindulių sulaiko lęšiai. Ši informacija nurodoma prie akinių pridėtame sertifikate. Patariama rinktis tokius akinius, kurie sulaiko ne mažiau kaip 80 proc. UV spindulių, nes būtent šie spinduliai labiausiai kenkia akims. Nustatyta, kad kenksmingus spindulius geriau sulaiko plastikiniai nei stikliniai lęšiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją