Pirmosiomis premijomis, kurios sudaro 12 000 litų, buvo apdovanoti: Regina Koženiauskienė už vadovėlį „Juridinė retorika“, Algirdas Smilgevičius už vadovėlį „Automatikos mikromašinos“, Zenonas Vainorius už vadovėlį „Bangų elektronikos pagrindai“, Danutė Krapavickaitė ir Aleksandras Plikusas už vadovėlį „Imčių teorijos pagrindai“ ir Povilas Vanagas už vadovėlį „Visuotinės kokybės vadyba“.

Pirmąja premija pažymėti vadovėliai išsiskyrė ne tik originalumu ar kitais vertinimo kriterijais, bet ir plačiu pritaikomumu. Reginos Koženiauskienės vadovėlis „Juridinė retorika“ – pirmasis juridinės retorikos vadovėlis lietuvių kalba, naudojamas visose teisininkus rengiančiose aukštosiose mokyklose. Jame greta juridinės retorikos fundamentaliųjų žinių pateikiami pavyzdžiai iš Lietuvos teisininkų kalbų. Povilo Vanago vadovėlis „Visuotinė kokybės vadyba“ – ilgo ir nuoseklaus darbo rezultatas, išsiskiriantis naujausiomis teorinėmis žiniomis, situacijos apibūdinimu mūsų šalyje.

Pirmąjį lietuvišką vadovėlį statistikos tema „Imčių teorijos pagrindai“ pristatė Danutė Krapavickaitė ir Aleksandras Plikusas. Jame pateikiami konkretūs namų ūkio, finansų rinkos, socialiniai uždaviniai, jų sprendimas bei rezultatų analizė ir interpretacija, kurios skatina studentų kūrybiškumą. Zenono Vainoriaus vadovėlis „Bangų elektronikos pagrindai“ – plataus profilio, itin profesionaliai sukurtas, neabejotinai originalus ir lietuviškoje rinkoje naujas bei labai reikalingas ir plačiai taikomas darbas. Algirdo Smilgevičiaus vadovėlis „Automatikos mikromašinos“ – pirmasis šios srities vadovėlis lietuvių kalba, išsiskiriantis naujausių Lietuvos ir užsienio šalių mokslininkų tyrimų rezultatų mikromašinų srityje pristatymu.

Taip pat buvo įteiktos aštuonios 8000 litų premijos, aštuonios 6000 litų ir penkios paskatinamosios 2000 litų premijos. Dauguma vertinimui pateiktų vadovėlių buvo pripažinti esantys labai aukštos kokybės, prilygstantys geriausiems savo srities vadovėliams ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Kasmet leidžiama vis daugiau vadovėlių visoms studijų sritims, todėl vertinimo komisija sulaukia vis daugiau dalyvavimo paraiškų. Šiais metais premijavimui buvo pateikti 43 vadovėliai, išleisti 2001–2005 metais. Iš viso buvo pateikta 4 humanitarinių, 12 socialinių, 13 fizinių, 3 biomedicinos, 11 technologijos mokslų studijų srities vadovėlių. Aukštojo mokslo vadovėlių atrankos komisija atrinko 26 vadovėlius.

Vadovėlių aukštosioms mokykloms konkursą Švietimo ir mokslo ministerija rengia penktus metus. Konkurso tikslas – gerinti studijų aukštosiose mokyklose kokybę, skatinti gerų mokymo priemonių rengimą. Konkurso dalyvių gretose gausus ir įvairus premijų laureatų būrys – humanitarai ir medikai, matematikai ir fizikai, gamtininkai ir inžinieriai, iškilūs mokslininkai su savo brandžia patirtimi ir veržlūs bei jauni naujovių propaguotojai.