Antroji vieta teko kulinarei Antaninai Klapatauskienei iš Palangos restorano „Pušų paunksnėje“, o trečiąją užėmė kartu ir egzotiškiausio patiekalo nominacijoje triumfavęs indas Kuruvilla Binish, publikai ir komisijai vertinti pateikęs sūrio vyniotinio su įvairiais priedais.


Be profesionalių kulinarų, čempionate jėgas išbandė gurmanai mėgėjai. Aktorius Saulius Balandis gamino pelėsiniu sūriu įdarytų pievagrybių suktinukus su šonine, apibarstytus tarkuotu sūriu. Dizaineris Aleksandras Pogrebnojaus gamino „Empanados“, įdarytus sūrio, slyvų ir česnakų įdaru, o operos solistas Rafailas Karpis - sūrio fondiu, kuris pradingo tiesiog akyse.


Čempionate dalyvavo ir grupės „Saulės kliošas“ būgnininkas Laurynas Šarkinas. Jo patiekalas – kiauliena, gardinta pelėsiniu sūriu, susilaukė publikos bei žurnalistų simpatijų.


„Sūrio kvapas mus lydėjo nuo pat vaikystės ir lydės iki pat...“, – dvigubą pripažinimą gavęs L.Šarkinas neslėpė susijaudinimo, pirmą kartą savo kulinarinius sugebėjimus pristatęs tokiai auditorijai.


Lengviausiai pagaminamo patiekalo apdovanojimą pelnė dainininkė Asta Pilypaitė, pagaminusi sumuštinukus su sūriu pagal savo vaikystės draugės Oksanos mamos receptą.


„Nei dienos be sūrio“, – su šypsena tvirtino atlikėja, iš komisijos pirmininkės Galinos Dauguvietytės rankų atsiimdama diplomą.


Profesionalų ir mėgėjų pagamintus patiekalus vertino Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos tarybos narė Aldona Gečienė, žurnalo „Geras skonis“ bendradarbis Nauris Našlėnas, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė bei kartu su LVRA renginį organizavusios „Vilkyškių pieninės“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius.


„Čempionate sąmoningai kvietėme dalyvauti ne tik profesionalus, bet ir mėgėjus. Tai atspindi renginio idėją – gurmaniškiems sūrio patiekalams dažniausiai nebūtina ypatinga įranga ar itin egzotiškos sudėtinės dalys. Daugelį čempionate gamintų patiekalų kiekvienas nesunkiai galėtų pasigaminti namuose“, – sakė G.Bertašius.


Jo žodžius patvirtino ir kulinarai – nors profesionalų patiekalams buvo naudojama ir gana egzotiškų produktų – elnienos, krevečių, retų prieskonių, mėgėjai įrodė, kad sūrio patiekalams tereikia šiek tiek fantazijos.


„Sūris – vertingas produktas, suteikiantis patiekalams subtilių skonio ir išvaizdos niuansų. Todėl labai nudžiugino čempionate dalyvavusių kulinarų išradingumas ir puikus sūrio rūšių išmanymas. Tikimės, kad tai taps gražia Lietuvos kulinarine tradicija“, – tikino G.Dauguvietytė.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją