Tai pirmas kartas, kai „Orakulo“ klientas išdrįso bylinėtis su lažybų bendrove.

Be to, lažybų bendrovės darbuotojui gresia administracinė bauda nuo 5 iki 15 tūkst. litų dėl Azartinių lošimų įstatymo bei „Orakulo“ lažybų organizavimo reglamento nuostatų galimo nesilaikymo.

Valstybinės lošimų priežiūros komisijos (VLPK) pareigūnai „Orakulo“ lažybų punkto darbuotojui Gediminui M. surašė, kai buvo gautas dviejų bendrovės darbuotojų skundas dėl Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynių Kauno sporto halėje.

Tąkart į aikštę pasipylus pašaliniams daiktams varžybų organizatoriai buvo priversti nutraukti rungtynes.

„Orakulo“ žaidėjas VLPK nurodė, kad buvo pastatęs daugiau kaip 500 litų už „Žalgirio“ pergalę, tačiau dėl rungtynių nutraukimo lažybų organizatoriai jam negrąžino sumokėtų pinigų.

“Per tas dvi likusias minutes, kai buvo nutrauktos rungtynes, aikštėje daug kas galėjo atsitikti, - DELFI teigė lošėjas. – Bendrovės reglamente buvo nustatyta, kad tokiu atveju turi būti anuliuoti atitinkami statymai ir lošėjams grąžinami pinigai“.

Galimą pažeidimą pripažinę VLPK darbuotojai medžiagą dėl poveikio priemonių taikymo „Orakulo“ darbuotojui perdavė Vilniaus miesto 3-iajam apylinkės teismui.

Tačiau su gresiančiomis sankcijomis lažybų organizatoriai nesutiko. Bendrovės generalinis direktorius Andrius Ališauskas įsitikinęs, kad „VLPK suklydo, todėl visa ši istorija dabar perėjo į teisininkų rankas“.

“Šių rungtynių rezultatai buvo pripažinti, todėl nebuvo pagrindo anuliuoti statymus“, - sakė A.Ališauskas.

Jis neslėpė, kad savo klientui iš pradžių buvo paaiškinta, kad bendrovė pinigų negrąžins, nes nėra tam pagrindo.

„Manome, kad lošėjas piktnaudžiauja siekdamas atgauti pinigus, - tvirtino „Orakulo“ vadovas. - Mūsų bendrovė laikosi principingos nuostatos, kad su klientu niekada santykių nesiaiškinti teismuose. Tačiau tai pirmasis atvejis, kai to nepavyko išvengti“.

„Manau, kad dideles sumas statančių žmonių nėra daug, todėl atsitikus panašiems atvejams, lošėjai nuleidžia rankas ir nebando ginti savo teisių“, - į teismą „Orakulą“ padavęs lošėjas įsitikinęs, kad jam pavyks laimėti bylą prieš lošimo organizatorius.